Sport

Završen Međunarodni juniorski turnir Niš OPEN

Foto: TAŽ
Na Međunarodnom juniorskom turniru Niš OPEN 2021, koji se održao na terenima Teniske akademije Živković učestvovalo je preko 100 tenisera i teniserki iz mnogih zemalja. Među najboljima su bili predstvanici Slovačke i Srbije.

Međunarodni juniorski turnir Niš OPEN 2021. iz serije ITF završen je na terenima Teniske akademije Živković.  Na turniru su učestvovali  teniseri i teniserke do 18 godina, a niški predstavnici nisu uspeli da se domognu odličja zbog povreda.

Na turniru su se istakli predstavnici Slovačke i Srbije, dok je titula u ženskom dublu otišla u Ukrajinu.

Finalistkinje dubla, foto: TAŽ

ITF turnir je protekao u znaku tenisera iz Slovačke i Srbije. Titulu u singlu je osvojio srpski teniser Aleksa Pisarić, on je u finalu bio bolji od Vladimira Popova iz Bugarske (2:0). Titula u dublu je pripala slovačkom paru (Alfred Almaši/Radovan Mihalik), oni su sa 2:0 bili bolji od kineskog para (Je Hongju/He Ziheng). U konkurenciji teniserki najbolja je bila makedonska teniserka Jana Stojanova. Jana je pobedila srpsku teniserku Andreu Obradović, rezultat je bio 2:1. Titulu u ženskom dublu su osvojile sestre Vaščenko iz Ukrajine (Anastasija i Ana), one su sa 2:0 pobedile par Jana Stojanova (Makedonija)/Joana Konstantinova (Bugarska),

„Visoke ocene za organizaciju turnira, puno osmeha, dobrog tenisa, ali i izostanak publike su rezime turnira koji se igrao proteklih desetak dana u Nišu. Na turniru je učestvovalo preko 100 tenisera i teniserki iz velikog broja zemalja (Kina, Srbija, Rusija, Bugarska, Francuska, Mađarska, Holandija, Slovačka, BIH, Rumunija, Crna Gora, Švedska, Kanada, Britanija, Ukrajina, Slovenija, Italija, Hrvatska, Nemačka, Češka, Japan, Makedonija, Belgija, Austrija, Indija, Grčka, Kazahstan)“, istakli su iz Teniske akademije Živković.

Ipak, iz TAŽ-a su ponosni na Nikolu Jovića, koji je protekle nedelje ostvario zavidne rezultate. On je osvojio titulu na turniru u Šidu u konkurenciji tenisera do 16 godina.

Inače, tereni Teniske akademije Živković su jedni od retkih koji imaju US Open podlogu koja sportistima doprinosi da imaju adekvatan trening i takmičenja.

 

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Bananarama
Za 0 minuta

Venus

Bananarama
Andrew Ridgeley
Za 4 minuta

Shake

Andrew Ridgeley
U Skriocu
Za 7 minuta

Ne Brini

U Skriocu
Piloti
Za 11 minut

Tajna Je U Tebi Skrivena

Piloti
Virgins
Za 15 minuta

Rich Girls

Virgins

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend