Sport

Zlatni vaterpolista, Sava Ranđelović posetio rodni grad

U Gradskoj kući je organizovan prijem za Nišliju, Savu Ranđelovića, vaterpolistu i osvajača zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju. Građani su se spontano okupili ispred Gradske kuće da pozdrave zlatnog vaterpolistu, a najmlađi članovi vaterpolo kluba doneli su lopte da ih reprezentativac potpiše.

„Izuzetno sam srećan što imam priliku da radost zbog osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama podelim sa svojim Nišlijama“, kazao je Sava Ranđelović, vaterpolista.

Kada je reč o utiscima koje je poneo sa Olimpijskih igra Ranđelović kaže: „Bilo je jako emotivno jer je za mnoge vaterpoliste reprezentacije ovo takmičenje bilo poslednje u karijeri. Izuzetna grupa momaka, sjajna generacija koja nam je zadala domaći zadatak – da ih budemo dostojni“, prokomentarisao je Ranđelović.

Sava Ranđelović potpisuje lopte

Sportista je kazao da je ponosan na to što je predstavljao svoj grad u Tokiju, ali da ga sa druge strane rastužuje činjenica da je nije bilo drugih sportista iz Niša, koji bi ga predstavili.

On se osvrnuo na rane početke u Nišu i kazao da bez jakog vaterpolo kluba ne bi bilo ni njega.

Vaterpolista je istakao da bi voleo da se klub, u kome je napravio prve korake ponovo vrati na stare staze.

„Voleo bih da imamo jedan jak vaterpolo klub u Nišu, koji će nas predstavljati u Evropi i nadam se iznedriti neko budućeg reprezentativca“, kazao je Ranđelović.

On je istakao da su uslovi jako važni da bi vaterpolo klub u Nišu bio reprezentativan i da bi mogao da parira najvećim klubovima u državi.

Podsetimo Grad je ove godine znatno smanjio novac iz budžeta koji se izdvaja za sport, što je mnoge klubove dovelo na rub egzistencije.

Sotirovski je kazala da novac koji se daje klubovima često ne bude upotrebljen za poboljašnje uslova, te će zbog toga na dalje Grad pomagati onim klubovima koji organizuju besplatne treningde, radionice,  i sklanjaju decu sa ulice i motivišu ih da se bave spotrom.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Faith No More
Za 1 minut

Edge of the World

Faith No More
Toploader
Za 5 minuta

Some Kind of Wonderful

Toploader
Jonny Lang
Za 8 minuta

Lie to Me

Jonny Lang
Rabbitt
Za 12 minuta

Locomotive Breath

Rabbitt
Tom Jones
Za 16 minuta

If He Should Ever Leave You

Tom Jones

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend