Vesti

Uspešno uklonjena zaostala avionska bomba iz niškog naselja Stevan Sinđelić

Foto: MUP Niš
Avio-bomba MK84, težine oko 1 tone, sa eksplozivnim punjenjem od 430 kilograma bezbedno je sklonjena sa gradilišta Naučno tehnološkog parka i transportovana je ka lokaciji gde će biti uništena. Zbog uklanjanja zaostalog neeksplodiranog NATO projektila bili su evakuisani građani iz naselja Stevan Sinđelić nedaleko od lokacije na kojoj je bomba pronađena.

Nakon uklanjanja bombe, stanari su pozvani da se vrate svojim kućama. Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, Luka Čaušić objasnio je da je avio-bomba uz policijsku, protivpožarnu i medicinsku pratnju, sa tri policijska vozila, dva vozila Tima za uništavanje EOR, jednim vatrogasnim vozilom i vozilom Hitne pomoći, u 9.25 časova napustila teritoriju grada Niša.
„Avio-bomba je bezbedno neutralisana i uklonjena sa gradilišta i evakuisani građani mogu bezbedno da se vrate u svoje domove“, kazao je Čaušić koji se građanima Niša zahvalio na izuzetnoj saradnji i odgovornom ponašanju a takođe i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su učestvovali u ovoj akciji, ali i svim gradskim službama i Gradskom štabu za vanredne situacije grada Niša.

Ivana Petrović

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Nicleback
Za 2 minuta

Rockstar

Nicleback
Shy Fx & Liam Bailey
Za 6 minuta

Come Around Slowly

Shy Fx & Liam Bailey
John Mayer
Za 9 minuta

Last Train Home

John Mayer
Simple Minds
Za 12 minuta

Human Traffic

Simple Minds
Amy Winehouse
Za 16 minuta

Back to Black

Amy Winehouse

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend