Vesti

Većina prodavnica ne radi na Uskrs

Foto: Lidl Srbija
Iako je veliki broj prodavnica radio na praznik rada "Prvi maj", Uskrs će za većinu radnika u marketima i dragstorima biti slobodan, prenose mediji. Neki su 1. maja radili skraćeno, drugima je to bio slobodan dan, dok su pojedini lokali imali uobičajeno radno vreme.

Prodavnice lanca “Lidl” su u petak radile skraćeno do 18 sati. Subota i nedelja su im slobodni dani. U ponedeljak 3. maja radiće po redovnom radnom vremenu, saopštila je ta trgovinska kuća.

Za razliku od “Lidla”, sve “Idea”, “Roda” i “Merkator” prodavnice 1. maja su radile prema redovnom radnom vremenu. Ipak, Uskrs je neradan za većinu njih, uključujući i Idea onlajn prodavnice. Na Uskrs neće raditi ni Metro Cash&Carry niti dm prodavnice.

Tokom uskršnjih i prvomajskih praznika prodavnice “Maksi”, “Mega Maksi”, “Šop end Gou” i “Tempo” imaće prilagođeno radno vreme, saopšteno je iz ovih trgovinskih lanaca.

“U petak 30. aprila ove radnje će raditi skraćeno, do 18 časova. U subotu 1. maja prodavnice će raditi po redovnom radnom vremenu. Na Uskrs, 2. maja će sve prodavnice biti zatvorene, a od ponedeljka 3. maja ceo sistem će u potpunosti raditi uobičajeno”, naveli su u ovim trgovinama.

A dežurne pošte u Nišu biće “Glavna pošta” u ulici Vožda Karađorđa 13 i pošta u ulici Dimitrija Tucovića 26. One su radile u petak, 30. aprila, a zatim će biti otvorene u ponedeljak i utorak, 3. i 4. maja od 8 do 15 sati. Za dane vikenda ne radi nijedna niška pošta.

Za praznik se ne naplaćuje parking na teritoriji grada Niša, a red vožnje je nedeljni. Tako će biti do 5. maja.

Za vreme praznika dežura se u Domu zdravlja Niš. Kovid ambulante rade od 7 do 20 sati svakog dana. Vakcinacija će se obavljati i za vreme praznika i to u periodu od 8 do 20 časova. Ona je moguća samo u centralnom objektu ustanove. Više informacija o dežurstvu možete videti ovde.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Maroon 5
Za 2 minuta

Sugar

Maroon 5
Gabriella Cilmi
Za 6 minuta

Invisible Girl

Gabriella Cilmi
Mariah Carey
Za 9 minuta

Vision of Love

Mariah Carey
Madness
Za 12 minuta

Coldest Day

Madness
Wham
Za 16 minuta

A Ray of Sunshine

Wham

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend