Politika Vesti

Viši sud u Nišu odlučuje o žalbama opozicije na izborni proces, do sada usvojene 3 žalbe

Nakon što je GIK većinu prigovora opozicije ona rezultate gradskih izbora odbio, opozicija je uputila 35 žalbi Višem sudu u Nišu. Do sada su donete tri presude kojima su poništena rešenja Gradske izborne komisije i vraćeno je na ponovno odlučivanje. Gradska izborna komisija ima 10 dana da donese nova rešenja.

Do sada je odlučeno o žalbama vezanim za biračka mesta 25 na Paliluli, 50 i 18 na Medijani. Gradska izborna komisija je odbijala redom sve prigovore opozicije sa obrazloženjem da su nerazumljivi ili neosnovani.

Iz opozicionog bloka poručuju da je pogotovo značajno što je usvojena žalba za jedno od dva ključna biračka mesta, BM 18 za koje su, kao i za BM 10 pravni zastupnici tražili da se izbori ponove, zbog kako naglašavaju grubog kršenja izbornog procesa.

Gradska izborna komisija ima 10 dana da donese nova rešenja u ponovljenom postupku. Nosilac liste „Biramo Niš“, Đorđe Stankoivć objavio je na svom nalogu na društvenoj mreži X (Tviter) da je usvahjanje žalbe vezane za biračko mesto 18 dobra vest te da vraća nadu u pravne procese za koje se opozicija opredelila kako bi odbranila pobedu na izborima 2.juna.

 

 

 

 

 

 

Ivana Petrović

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Backstreet Boys
Pre 15 minuta

Weve Got it Goin on

Backstreet Boys
Ella Eyre
Pre 12 minuta

Deeper

Ella Eyre
Sparks
Pre 8 minuta

Left Out in the Cold

Sparks
Alex Clare
On Air!

Too Close

Alex Clare

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend