Društvo Vesti

Žandarmerija obradovala najmlađe pacijente Dečje klinike

U želji da deci koja praznike provode u bolničkoj postelji olakšaju boravak i izmame osmeh, pripadnici niškog odreda Žandarmerije odneli su im paketiće. Darove je dobilo 119 mališana koji leže na Dečjoj klinici.

Duže od decenije niška Žandarmerija mališanima koji praznike provode u bolničkoj postelji, čestita na najlepši mogući način – brigom i pažnjom. Pokloni za najmlađe pacijente Univerzitetskog kliničkog centra nisu izostali ni ove godine, a podeljeno je ukupno 119 paketića.

„Ovo je za nas uvek veliki dan. Veliki jer po jedanaesti pit ovi ljudi kojima najviše verujemo i pozivamo kad nam je najteže, kada se plašimo za svoje živote, kada očekujemo da njihovom akcijom i dejstovavnjem se spašavaju ljudski životu, pokazuju svoju nežnu i toplu stranu. Ta njihova topla strana donosi deci radost“,  kazao je prof. dr Zoran Perišić, rukovodilac Univerzitetskog kliničkog centra.

Konvoj vozila Žandarmerije doneo je pregrš darova za najmlađe pacijente nipkog Kliničkog centra, a svaki poklon je prilagožen polu i uzrastu deteta. Hrabri, ali skromni, pripadnici Žandarmerije ističu da je za njih najveći poklon dečji osmeh, te godinama unazad za sprsku Novu godinu obilaze mališane koji praznike provode u bolnici kako bi im bar malo olašali te dane i pokazali da neko misli na njih.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Smiths
Za 0 minuta

Boy With Thorn in His Side

Smiths
Alannah Myles
Za 4 minuta

Black Velvet

Alannah Myles
Platters
Za 7 minuta

The Great Pretender

Platters
Taj Mahal
Za 10 minuta

Don't Call Us

Taj Mahal
JJ Cale & Eric Clapton
Za 14 minuta

Don't Cry Sister

JJ Cale & Eric Clapton

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend