Zdravlje

“Bazar zdravlja” sutra ispred Niškog kulturnog centra, besplatni pregledi na licu mesta

Foto: Niški kulturni centar
Građani će u subotu 9. juna u okviru "Bazara zdravlja" moći besplatno da izmere nivo šećera u krvi, pritisak ili indeks telesne mase, te porazgovaraju sa lekarima o zdravim navikama. Bazar zdravlja se održava na platou ispred Niškog kulturnog centra u periodu od 10 do 12 sati.

Cilj “Bazara zdravlja” je promovisanje zdravih stilova života i smanjenje broja novoobolelih i umrlih od hroničnih bolesti. “Ovom prilikom građani će moći da provere svoje zdravlje besplatno i na licu mesta. Na Bazaru zdravlja radiće se merenje krvog pritiska, merenje nivoa šećera u krvi, određivanje masne mase u organizmu, merenje BMI”, navode iz Dom azdravlja.

Pored navedenih analiza koje će građani moći da urade u subotu oni će imati priliku i da razgovaraju sa lekarima i tako saznaju kako da poboljaju zdravlje i steknu zdravije životne navike, a dobiće i edukativni materijal.

“Osnovni zadatak Doma zdravlja kao ustanove primarne zdravstvene zaštite je unapređenje zdravlja i poboljšanje kvaliteta života eliminisanjem uzroka koji dovode do pojave bolesti i približavanje sistema zdravstvene zaštite korisnicima”, navode iiz ove zdravstvene ustanove.

Bazar zdravlja se organizuje treći put za redom, a iz Doma zdravlja  još dva do kraja godine  u avgustu i septembru. Sutrašni bazar se organizuje u saradnji Dima zdravlja i Gradske opštine Palilula.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 26 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 29 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 33 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 37 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 41 minut

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend