Zdravlje

Besplatni preventivni pregledi bez uputa i zakazivanja za vikend u Domu zdravlja

Preglede na rano otktrivanje raka grlića materice, dojke, debelog creva, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, depresije ili zuba građani će moći da obave besplatno predstojećeg vikenda u Domu zdravlja. Pregledi se obavljaju u periodu od 7 do 14 sati i nije potreban uput izabranog lekara.

U subotu i nedelju 16. i 17. jula građanima će biti dostupni lekari različitih grana medicine. Pregledi su potpuno besplatni i nije potreban uput lekara niti zakazan termin, već samo zdravstvena knjižica.

Nišlijke koje žele da provere zdravlje i posete ginekologa ili urade mamografski pregled mogu to da učine za vikend pred nama. Pregled za rano otkrivanje raka grlića materice – PAPA test, koji se preporučuje ženama starosti od 25 do 64 godine biće organizovan u službi  za zdravstvenu zaštitu žena u danima vikenda. Uzimanje brisa radiće se na prvom spratu.

Mamografski pregled se preporučuje  ženama od 50 do 69 godina starosti, a moguće dga je uraditi oba dana vikenda. Kada je o ženskom zdravlju reč, u subotu i nedelju  biće organizovana i obuka za samopregled dojke, koji ženama omogućava da rano otkriju promene i jave se lekaru kako bi dobile adekvatnu terapiju i na vreme započele lečenje.

Tokom vikenda radiće i lekari drugih specijalnosti te građani mogu da obave pregled za rano otkrivanje raka debelog creva, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, depresije ili urade EKG. Takođe u subotu od 7 do 14 sati radiće i stomatološka služba te građani svih uzrasta mogu da se jave zubaru.

Podsetimo, Dom zdravlja od avgusta meseca prošle godine svakog vikenda organizuje akciju “Otvorena vrata” sa ciljem da kod građana i građanki stvori zdrave navike i ukaže na važnost preventivnih pregleda za očuvanje zdravlje celokupnog organizma. zahvaljući prevenetivnim pregledima do sada je spašeno mnogo života.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Marc Anthony
Za 2 minuta

I Need to Know

Marc Anthony
Sniff 'n' the Tears
Za 5 minuta

Hungry Eyes

Sniff 'n' the Tears
Queensryche
Za 8 minuta

Silent Lucidity

Queensryche
Noah And Whale
Za 14 minuta

Tonight's Kind of Night

Noah And Whale
Hanson
Za 17 minuta

Where's the Love

Hanson

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend