Zdravlje

Besplatni preventivni pregledi za vikend u Domu zdravlja

U subotu i nedelju 3. i 4. septembra od 7 do 14 sati, građani će u Domu zdravlja moći da obave besplatne preventivne preglede kod lekara različitih specijalnosti. Uput nije potreban već samo zdravstvena knjižica.

Nišlijke koje žele da provere zdravlje i posete ginekologa ili urade mamografski pregled mogu to da učine za vikend pred nama. Pregled za rano otkrivanje raka grlića materice – PAPA test, koji se preporučuje ženama starosti od 25 do 64 godine biće organizovan u službi  za zdravstvenu zaštitu žena u danima vikenda. Uzimanje brisa radiće se na prvom spratu.

Mamografski pregled se preporučuje  ženama od 50 do 69 godina starosti, a moguće ga je uraditi oba dana vikenda. Kada je o ženskom zdravlju reč, u subotu i nedelju  biće organizovana i obuka za samopregled dojke, koji ženama omogućava da rano otkriju promene i jave se lekaru kako bi dobile adekvatnu terapiju i na vreme započele lečenje.

U danima vikenda radiće i lekari drugih specijalnosti te građani mogu da obave pregled za rano otkrivanje raka debelog creva, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, depresije ili obave pregled mladeža. Takođe u subotu od 7 do 14 sati radiće i stomatološka služba te građani svih uzrasta mogu besplatno da skinu zubni kamenac.

Podsetimo, Dom zdravlja od avgusta meseca prošle godine svakog vikenda organizuje akciju “Otvorena vrata” sa ciljem da kod građana i građanki stvori zdrave navike i ukaže na važnost preventivnih pregleda za očuvanje zdravlje celokupnog organizma. zahvaljući prevenetivnim pregledima do sada je spašeno mnogo života.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Keith Urban
Pre 9 minuta

One Too Many With Pink

Keith Urban
Jason Derulo
Pre 6 minuta

Want to Want Me

Jason Derulo
Jain
Pre 2 minuta

Dynabeat

Jain
Alex Cameron
On Air!

Politics of Love

Alex Cameron

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend