Zdravlje

Bez kršenja epidemioloških mera za doček Pravoslavne Nove godine

Foto: Pixabay
Komunalna milicija je juče zajedno sa komunalnom i sanitarnom inspekcijom kontrolisala ukupno 94 ugostiteljska objekta, od kojih je samo 25 radilo posle 20h, kazao je Dejan Kovačević načelnik Komunalne milicije. Prema njegovim rečima kršenja mera nije bilo, a kontrole se nastavljaju i narednih dana.

Iako je organizovani doček Pravoslavne Nove godine u Parku Svetog Save zbog nepovoljne epidemiološke situacije otkazan, u pojedinim niškim lokalima bilo je organizavanih proslava.

„Sinoć ismo iskontrolisali 94 ugostetljska objekta od toga je 25 radilo posle  20h. Dve trećine od tih 25 objekata bilo je poliprazno, dva tri čovek su sedela unutra. U ostalim objektima bilo je nešto više gostiju, ali sve u granicama dozvoljenog. Svi su imali zelene kovid sertifikata“, kazao je Dejan Kovačević, načelnik Komunalne milicije.

Kovačević dodaje je da je razlog tome verovatno rigorozna kontrola najavljena ranijih dana i da očekuje veće kršenje mera u danima vikenda. Sagovornik ističe da se kontrole nastavljaju i narednih dana.

Inače, kršenja epodemioloških mera nije bilo ni u noći između 31. decembra i 1. januara, a svi koji su doček proslavili u restoranima i kafićima imali su digitalni zeleni sertifikat.

Podsetimo kovid propusnice važe za ugostoteljske objekte, kazina i kockarnice od 20h, a kazne za neposedovanje istih su sledeće: za pravno lice 300.000 dinara, preduzetnike 150.000,  odgovornu osobu u firmi 50.000, kovid redara 30.000, a za gosta objekta zatečenog bez kovid propusnice 5.000 dinara.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Robert Palmer
Za 3 minuta

Know By Now

Robert Palmer
Lemaitre
Za 7 minuta

Closer Ft Jennie a

Lemaitre
Cornelius Brothers & Sister Rose
Za 10 minuta

Too Late to Turn Back Now

Cornelius Brothers & Sister Rose
Kaleo
Za 14 minuta

Hey Gringo

Kaleo
Laurel
Za 18 minuta

Scream Drive Faster

Laurel

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend