Zdravlje

Bez novih mera, premijerka poručila da poštujemo postojeće

foto: Pixabay
Premijerka Ana Brnabić je nakon sednice Kriznog štaba izjavila da za sada nema novih mera, te da poštujemo one koje su na snazi. Ona je naglasila da je vakcinacija jedini lek i da je važno da se vakcinišemo u što većem broju.

Brnabić je kazala da je epidemiološka situacija u Srbiji juče i danas nešto bolja iako su brojke i dalje velike, kao i da se smanjuje razlika u broju hospitalizovanih i otpuštenih s lečenja.

Premijerka je istakla da za sada nema novih mera i poručila građanima da poštuju one postojeće.

Prema njenim rečima Medicinski deo Kriznog štaba zahtevao da se usvoje mnogo restriktivnije mere nego što trenutno postoje, ali se to nije dogodilo.

“Medicinski deo Kriznog štaba je zahtevao da uvedemo najmanje deset dana mere zabrane javnog okupljanja iznad pet osoba, skraćanje radnog vremena do 17 časova za sve delatnosti osim esencijalnih u vezi sa hranom, gorivom i lekovima i uslužnih medicinskih i zanatskih delatnosti i ukoliko to rezultira smanjenjem broja zaraženih onda da se pristupi korišćenju kovid propusnica”, objasnila je premijerka.

Brnabić je istakla da je i dalje najvažnija masovna imunizacija stanovništva i da treba da dostigne stopa od 80 odsto vakcinisane populacije uz obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika i javnih službi.

“Ja i dalje smatram da bi ove mere dovele do toga da se brže smanji broj zaraženih, ali bi dovele do toga da stane imunizacija”, kaže Brnabić i dodaje da “imunizacija sada ide, jer su ljudi shvatili ličnu odgovornost”.

Podsetimo  Niš prednjači po broju vakcinisanih građana. Prvu dozu je primilo 66 odsto, drugu 62, a veliko je interesovanje i za treću dozu vakcine u šta se uverila naša novinarka na terenu.

Građanima su dostupne sve vakcine, a vakcinalni punkt u Domu zdravlja otvoren je do 20h.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 25 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 22 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 18 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 14 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend