Zdravlje

Bez novih mera za praznike

foto: Pixabay
Neće biti novih mera za predstojeće praznike, odlučio je Krizni štab. To znači da postoje mere: nošenje maski u zatvorenom prostoru, držanje distance i kovid propusnice za boravak u ugostiteljskim objektima i kockarnicama posle 20h, važe kao i do sada.

Kisić Tepavčević  je istakla da su kovid propusnice dale rezultate, jer je povećan obim vakcinacije od njihovog uvođenja, te će sa ovom merom nastaviti. Tako će kovid propusnice i dalji biti potrebne za boravak u ugostiteljskim objektima i kockarnicama nakon 20h.

“Kad smo sumirali šta se dešavalo poslednjih nedelja sa epidemiološkog i kliničkog aspekta, došli smo do zaključka da sve mere koje su i do sada na snazi, treba da se nastave i u narednom vremenskom periodu”, kazala je članica Kriznog štaba.

Dodala je da se kao ispravna odluka pokazala ta što školski raspust nije nastupio ranije, jer se, kako je rekla, zadržala stabilna epidemiološka situacija u školskoj sredini.

Kada je reč o epidemiološkoj situaciji, ona je kaže, Kisić Tepavčević, poslednjih nedelja stabilna, sa stopama incidencije koje su među najnižima u Evropi.  Međutim, primećuje se lagani porast broja pozitvnih u odnosu na broj testiranih, te članica Kriznog štaba poručuje građanima da je vakcinacija jedini spas.

Ona je  kazala da je u Srbiji do sada vakcinisano 58,2 odsto punoletnih građana i apelovala na sve građane da se vakcinišu jer je to kako kaže jedini način da zaštitimo sebe i druge.

Podsetimo vakcinacija se u Nišu odvija u centralnom objektu Doma zdravlja, a građanima su na raspolaganju sve vakcine.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 33 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 29 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 26 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 21 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend