Zdravlje

Čeka se odobrenje da Vojna bolnica pređe u kovid sistem

Zbog teške epidemiološke situacije, kapaciteti u bolnicama na jugu Srbije skoro su popunjeni. Zbog toga je otvorena i nova kovid bolnica u Soko Banji. S obzirom na broj pacijenata, koji je u porastu, očekuje se da se u kovid sistem vrati i Vojna Bolnica.

Molbu da se Vojna Bolnica vrati u kovid sistem uputio je Gradski Krizni štab. Kako je izjavio direktor Univerzitetskog Kliničkog centra Zoran Perišić, u kovid bolnicama ima još mesta, ali je situacija veoma teška. U prilog tome svedoči činjenica da je otvorena još jedna kovid bolnica u Soko Banji, koja ima 150 kiseoničnih mesta.

Perišić je takođe rekao da je najveći broj pacijenata u niškom Kliničkom centru upravo iz Niša, njih preko 75 odsto. Za manje od nedelju dana u Radonu je hospitalizovano preko 100 ljudi, dok je u UKC Niš u ponedeljak bilo čak 40 prijema obolelih od kovida.

U toku prethodnog dana, u Univerzitetskom Kliničkom centru našlo se 318 pacijenata, od čega je kod 285 potvrđeno prisustvo koronavirusa. Umrlo je petoro ljudi, a osmoro se nalazi na respiratorima i u jako teškom stanju. U kovid bolnici u Kruševcu nalazi 234 osoba, a kod 187 je potvrđen kovid. Tamo je od posledica ovog virusa umrlo sedmoro ljudi, a 20 se nalazi na respiratoru.

Inače, niška Vojna Bolnica počela je da prima kovid pacijente početkom decembra. U februaru je izašla iz kovid sistema. Specijalna bolnica „Ozren“ u Sokobanji bila je u funkciji kao kovid bolnica i tokom leta prethodne godine.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Keith Urban
Pre 40 minuta

One Too Many With Pink

Keith Urban
Jason Derulo
Pre 37 minuta

Want to Want Me

Jason Derulo
Jain
Pre 33 minuta

Dynabeat

Jain
Alex Cameron
On Air!

Politics of Love

Alex Cameron

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend