Zdravlje

Darija Kisić poručila da će svaka dalja mera biti usmerena ka vakcinaciji

Foto: arhiva
Ministarka za rad, boračka i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba, Darija Kisić Tepavčević kazala je da je isključiva i jedina mera koja će pomoći u borbi protiv koronavirusa vakcinacija. Prema njenim rečima svaka druga mera koju bi doneo Krizni štab samo bi odložila izloženost virusu, ali ne bi doprinela tome da se on pobedi.

“Mera protiv korona virusa  nadalje je isključivo i samo vakcinacija. Svaka druga mera bi se odnosila na odlaganje izloženosti virusu”, kazala je Kisić Tepavčević i apelovala na građane da se vakcinišu.

Prema njenim rečima broj zaraženih je i dalje visok i pored vakcine koja može pomoći u borbi sa virusom, ali građani kasno shvate da je to jedini lek.

“Poslednjih dana imamo porast broja vakcinisanih, a mnogi su se nažalost odlučili na to kada se neko od članova porodice razboleo ili  izgubio bitku sa ovom bolešću”, ističe ona i apeluje na građane da ne čekaju da obole, već da se zaštite.

Kisić Tepavčević ističe da se u drugim zemljama testiraju samo najteži slučajevi, dok se kod nas i dalje testira svako ko oseti simptome virusa.

“Kod nas je i dalje veliki broj testiranih, čak mnogo veći nego u prethodnom periodu, pa i prošloj godini u isto ovo vreme, a mi imamo vakcinu koja je besplatna i svima dostupna”, kaže članica Kriznog štaba.

Na pitanje novinara kada će biti uvedene kovid propusnice Kisić odgovara da svaka mera koja koja se donosi i koja će biti doneta u budućnosti ima za cilj da poveća obuhvat vakcinacije.

“Borba sa virusom nije teška kada imamo vakcinu i da svako od nas mora da bude odgovoran prema sebi i drugima i misli na kolektiv i zemlju u kojoj živi”, poručuje ona.

Podsetimo u Nišu je do sada dato 66 prve, 62 druge i oko 15 odsto treće doze vakcine. Prema rečima direktora Doma zdravlja prof. dr Milorada Jerkana najveće interesovanje građana vlada za treću dozu vakcine te se na dnevnom nivou da oko  700-1000 vakcina, dok je kod prve i druge doze taj broj kreće između 100 i 150.

Jelena Jocić

6 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

 • Virus ne moze da se pobedi, to je naj
  veca zabluda uopste! Virus je deo nas i naseg Tela, kao i Bakterije u Izmetu!
  Vakcine su Profit i vode kao unistenju
  naseg imunog Sistema!!!

 • Prva, druga, treca, cetvrta, peta Vak
  cina, unistavaju nas imuni prirodni
  Sistem! Mi ne trebamo Vakcine, nas
  imuni Sistem nas brani i cuva! Maso
  vna Vakcinacija je prljavi Profit i plja
  cka Gradjana, koja se bazira na porez
  nom Novcu! Vakcine NISU besplatne.
  Vakcinom se moze dobiti Tromboza!
  Vakcina moze da usmrti, o tome se
  ne pise!!!

 • 18 Meseci postoji samo jedna Bolest? Corona, već se time zapaza, da se o Podvali radi! Ko vas savetuje, da se ne
  vakcinisete? Ta Osoba vam je dobar
  Prijatelj i misli vam dobro! Ja nisam Osoba, koja Vakcinom kupuje Slobodu kretanja, da ide na More, … jer Zdravlje je najvaznije! Zločin je vakcinisati Decu!!! Savršena neodgovornost!

 • Kupovanje Slobode Vakcinisanjem?
  Je jedna prljava i podla politička igra!
  Gubljenje posla i plate, zbog odbijanja
  Vakcine? Govori, da se ne radi o Pan
  demiji, vec prljavom Profitu, i još ma
  nje o Virusu! Već političkom preokretu. Radi se o Novom svetskom Poretku!!! Amerikanci su Pandemiju medijski pripremali i uvježbavali punih 20 Godina!!! Sa Političarima najvećih Zemalja Sveta! Bas zbog toga, pande
  mijsko Ludilo-Podvala, vlada na svim Kontinentima! Svuda se nose Maske! Jer, svi svetski Političari su dobili isti plan i upute!!!

 • Pandemijom korumpirani Političari zgrću ogromnu Lovu, kao i Pharma! Maskama se zgrću Milijarde, a da ne govorim o Vakcinama! O tome je u vi
  se navrata govorila na TV, Prof. Mila Aleckovic, ali ju Vlada ignorise, zbog debele zarade!!! U pitanju su debele Milijarde, a Covek je lakom!!! Pitanje karaktera!!! Virus je u Gripi, nije van Gripe, a Gripa može biti smrtonosna!
  To niko ne poriče! Ali uništiti Virus? To nije moguće!!!

 • Hrana, koju jedemo, je puna otrova!!!
  I puno, puno je opasnija od Corone!!!
  Zato masovno i umiremo od Raka!!!
  O Raku vise ni slovca? Kakav srecan
  Svet? Sada smo spali samo na Coronu?!!!

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 49 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 46 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 42 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 38 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend