Zdravlje

Deo nove zgrade Kliničkog centra ponovo u “crvenoj zoni”

Usled pogoršanja epidemiološke situacije Klinički centar je opet u "crvenoj zoni", saopštili su iz ove ustanove. Kako navode za lečenje pacijenata obolelih od koronavirusa opredeljen je jedan sprat u novoj zgradi, dok će ostatak zgrade nastaviti rad sa ostalim pacijentima.

Tri meseca po otpuštanju poslednjeg pacijenta inficiranog koronavirusom, Klinički centar je ponovo u kovid sistemu.

“Usled povećanja broja inficiranih virusom Sars Cov2 koji zbog ozbiljnosti kliničke slike zahtevaju bolničko lečenje, deo nove zgrade Univerziteskog kliničkog centra Niš, nakon tromesečne pauze opet je deo mreže zdravstvenih ustanova koje hospitalno zbrinjavaju COVID pacijente”, saopštili su iz UKC-a.

Kako navode za lečenje pacijenata  obolelih od koronavirusa opredeljen je jedan sprat u novoj zgradi, dok će ostatak zgrade nastaviti rad sa ostalim pacijentima.

Iz Kliničkog centra navode da će kao i u prethodnom periodu, vidno biti obeleženi putevi kretanja Covid i neCovid pacijenata, a u svakom momentu pacijentima su na raspolaganju i zaposleni UKC Niš iz službe koja je zadužena za bezbednost u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Lekari apeluju na građane da se strogo pridržavaju svih propisanih epidemioloških mera i podsećaju na važnost vakcinacije onih građana koji nisu iskoristili tu mogućnost.

Podsetimo Infektivna klinika je deo kovid sistema od 8. septembra.

O pogoršanju epidemiološke situcije govorio je i prof dr Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja u Nišu, gostujući na City Smart radiju. Prema njegovim rečima epidemiološka situcija je loša i preti joj pogoršanje koje se može očekivati narednih dana.

Sednica Republičkog kriznog štaba zakazana je da danas u 14h jer je u toku jučerašnjeg dana u Srbiji bilo preko 6.000 zaraženih. Očekuje se da Krizni štab donese nove mere.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 37 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 34 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 30 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 26 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend