Zdravlje

Dezinfekciona sredstva ponovo na više mesta u gradu

Dezinfekciona sredstva ponovo su postavljena na više lokacija u gradu, najavili su iz JKP "Naissus". Kanisteri sa sredstvima su dopunjeni, a građani mogu da preuzimaju rastvor na poznatim lokacijama.

Dezinfekciono sredstvo na bazi hlora građani mogu da preuzmu na više mesta u gradu, u opštinama Niška Banja, Medijana, Crveni Krst, Pantelej i Palilula. Koje su tačne lokacije u pitanju možete videti na njihovom sajtu.

Iz Naissusa su podsetili da se ovo sredstvo upotrebljava isključivo za dezinfekciju površina, a da nije namenjeno za ruke, odeću, nameštaj, tepihe i životinje. Ne treba se koristiti zajedno sa drugim sredstvima. Ovo sredstvo ne sme doći u dodir sa kožom, upozoravaju oni. Ukoliko do toga dođe, treba ga isprati velikom količinom vode. Ako se proguta, odmah treba potražiti lekarsku pomoć.

Preporuka je da su dva litra natijum hipolorita dovoljna za dezinfekciju površina 5-7 dana i da nema potrebe za uzimanjem većih količina. JKP “Naissus” nastavlja sa redovnim snabdevanjem svih lokacija, naveli su oni.

Podsetimo, od 25. decembra sredstvo na bazi hlora, natrijum hipohlorit, nije bilo dostupno na lokacijama širom grada. Dezinfekcioni sudovi uklonjeni su sa svih lokacija i bili su dostupni samo na ulazu u JKP “Naissus” Medijana. Kako su tada objasnili iz ovog preduzeća, razlog za promenu je taj što nastupio zimski period i pad temperature. Zbog toga je postojao rizik da se dezinfekciono sredstvo zamrzne.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 52 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 49 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 45 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 41 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend