Zdravlje

Dom zdravlja i ovog vikenda organizuje preventivne preglede

Foto: Dom zdravlja NIš
Građani će i ovog vikenda 29. i 30 oktobra moći da urade preventivne preglede za rano otkrivanje karcinoma dojke, grlića materice, debelog creva, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i depresije. Pregledi se obavljaju u centralnom obejktu Doma zdravlja u periodu od 7 do 14h sati, besplatni su i nije potreban uput izabranog lekara, već samo zdravstvena knjižica.

Građanke koje žele da provere zdravlje,  obave ginekološki ili mamografski pregled mogu to da učine u subotu i nedelju. Pregled za rano otkrivanje raka grlića materice – PAPA test, koji se preporučuje ženama starosti od 25 do 64 godine biće organizovan u Službi  za zdravstvenu zaštitu žena u danima vikenda. Uzimanje brisa radiće se na prvom spratu.

Mamografski pregled se preporučuje  ženama od 50 do 69 godina starosti, a moguće ga je uraditi oba dana vikenda. Kada je o ženskom zdravlju reč, u subotu i nedelju  biće organizovana i obuka za samopregled dojke, koji ženama omogućava da rano otkriju promene i jave se lekaru kako bi dobile adekvatnu terapiju i na vreme započele lečenje.

U danima vikenda radiće i lekari drugih specijalnosti te građani mogu da obave pregled za rano otkrivanje raka debelog creva, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i depresije.

Podsetimo, Dom zdravlja od avgusta meseca prošle godine svakog vikenda organizuje akciju “Otvorena vrata” sa ciljem da kod građana i građanki stvori zdrave navike i ukaže na važnost preventivnih pregleda za očuvanje zdravlje celokupnog organizma. Zahvaljući prevenetivnim pregledima do sada je spašeno mnogo života.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Pat Benatar
On Air!

Love Is a Battlefield

Pat Benatar
Familija
Za 4 minuta

Mala Mala Mala Grupa Pedera

Familija
Silente
Za 7 minuta

Terca Na Tisinu

Silente
Johnny Hates Jazz
Za 11 minut

The Last to Know

Johnny Hates Jazz
Chris De Burgh
Za 15 minuta

Guilty Secret

Chris De Burgh

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend