Zdravlje

Dom zdravlja organizuje besplatnu planinarsku šetnju za gojazne i obolele od dijabetesa

Foto: Pixabay
U subotu 11. juna u 11 sati biće organizovana besplatna planinarska šetnja za osobe koje su gojazne, boluju od dijabetesa ili su u riziku da obole od ovih bolesti. Štenja će se odvijati od Kameničkog visa do Cerjanske pećine, a prevoz i užina za učesnike akcije su obezbeđeni.
Niški Dom zdravlja u saradnji sa EBERS asocijacijom za zdravlje osoba sa dijabetesom i Planinarskim klubom “Železničar” organizuje prvu od četiri šetnje u okviru projekta “Otvori plavi krug” koja ima za cilj da podigne svest građana i utiče na razvoj zdravih životnih navika.

“Po prelepim predelima tog dela Srbije osobe sa dijabetesom, gojazni i svi koji žele da razviju zdrave životne navike moći će da prošetaju, edukuju se, razgovaraju sa lekarima Doma zdravlja  i dobiju korisne savete u vezi sa zdravljem, ishranom i prevencijom dijabetesa i gojaznosti”, navode organizatori.

Dodaju da je šetačima je omogućeno i merenje nivoa šećera u krvi pre i nakon šetnje. Zainteresovani za šetnju mogu se prijaviti mejlom na eberasocijacija@gmail.com. Za učesnike šetnje obezbeđen je prevoz do Kameničkog visa i užina.

Projekat  “Otvori plavi krug” nastao je kao deo globalne inicijative “Gradovi koji menjaju dijabetes“ sa cilje da okupi obolele od dijabetesa, osobe u riziku od oboljevanja, gojazne osobe, ali i sve one koji su zainteresovani za zdrav način života, druženje i edukaciju. Realizuje se uz podršku brojnih udruženja i institucija. Prvi grad koji se priključio projektu bio je Beograd, a za njim Čačak i Niš.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 49 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 53 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 56 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 1 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 4 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend