Zdravlje

Epidemiološka situacija se pogoršava, od sutra radi i ambulanta „Čair“

Foto: Dom zdravlja Niš
Zdravstvena ambulanta "Čair“ (Zetska bb) od sutra počinje da radi kao kovid ambulanta. Ambulanta je otvorena svakog radnog dana u periodu od 07:00 do 22:00h.

Usled povećanja broja pacijenata sa simptomima koji ukazuju na COVID-infekciju Dom zdravlja Niš od srede 08.09.2021. godine otvara još jednu, treću po redu, kovid ambulantu, saopštili su iz Doma zdravlja.

U ambulanti „Čair“ obavljaće se: klinički pregled lekara opšte medicine, laboratorijske analize, radiološki pregled pluća, testiranje na COVID-19 infekciju po indikacijama (brzi antigenski test i test PCR metodom) i infuziona terapija za kovid pacijente.

Infuzioni centar, koji je radio u zdravstvenoj ambulanti „Čair“, biće preseljen u infuzioni centar zdravstvene stanice „Nikola Tesla“

Sotirovski je juče na pres konferenciji izjavila da epidemiološka situcija u Nišu nije ohrabrujuća i da je počeo novi talas.

„Mi spadamo u red onih gradova koji imaju dobar procenat vakcinisanih ljudi, ali ne i dalje dovoljno dobar u odnosu na ono što se traži, a traži se da budemo svi maksimalno zaštićeni kako bismo mogli da se vratimo normalnim životima“, kazala je ona.

Prema njenim rečima, ako broj novozaraženih nastavi da raste škole će preći na onlajn nastavu, a eventualne promene u funkcionisanju grada, kako je istakla, mogle bi da izazovu nezadovoljstvo ugostitelja.

„Sada kada u septembru imate ponovo eventualnu najavu promene funkcionisanja čitavog grada jednostavno nisu ohrabrujuće vesti ni što se tiče škola, ni što se tiče restorana i ugostiteljskih objekata. Kako će sada ljudi da reaguju ako dozvoljeno vreme za rad ugostitljskih objekata smanjite, odnosno skratite do 22 sata?“ pita se gradonačelnica.

Sotirovski dodaje da će to izazvati nezadovoljstvo kako među ugostiteljima tako i među gostima.

Broj obolenih od korona virusa raste svakim danom, a prema poslednjim podacima u Nišu je juče bilo još 206 novih slučajeva zaražavanja.

Podsetimo pacijenti sa simptomima koji ukazuju na koronavirus mogu da se pregledaju u zdravstvenim stanicama „Duvanište“ i „Branko Bjegović“ u periodu od 07  do 22h.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Paul Mccartney
Pre 25 minuta

Live And Let Die

Paul Mccartney
Kovacs
Pre 22 minuta

Love Parasite

Kovacs
Maneskin
Pre 19 minuta

Feel

Maneskin
Alfie Templeman
Pre 16 minuta

Colour Me Blue

Alfie Templeman
Killers, K.D. Lang
On Air!

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend