Obrazovanje Zdravlje

Epidemiološka situcija u školama povoljnija, raspust od 31. decembra

Školski raspust neće biti pomeran, već će sve ostati kako je planirano školskim kalendarom, odlučio je Krizni štab.

To znači da zimski raspust počinje kako je i planirano 31. decembra i trajaće do 24. januara.

Prema rečima Miloša Blagojevića, pomoćnika ministra prosvete za srednje obrazovanje kaže da je epidemiološka situacija u školama širom Srbije  povoljnija.

“Od kraja oktobra situcija u školama je nešto povoljnija. U ovom trenutku nam brojke govore da nastava može da se odvija neposredno, u školi, u odeljenjima koja će biti u punom sastavu,” kazao je Blagojević.

Sagovornik dodaje da se tim za škole sastaje svakog četvrtka i razmatra trenutnu epidemiološku situciju i u skladu sa tim donosi odluku o tome kako će se i na koji način odvijati nastava u narednoj nedelji.

Odluka o raspustu izazvala je različite reakcije đaka. Dok su se jedni radovali nešto ranijem raspustu, drugi kažu da žele da idu u školu dok god je moguće, jer su kako kažu već dosta izgubili živu reč ništa ne može da zameni.

“Nadali smo se da će raspust biti ranije, ali bi u tom slučaju bi nastava morala da se nadonadi, te nam se da budem iskren to i ne isplati”, kazao je jedan srednjoškolac.

Njegova drugarica dodaje da su se radovali što su ponovo svi zajedno u školskim klupama i da bi trebalo da iskoriste to dok mogu, jer ko zna kada će ih kovid opet razdvojiti i poslati na onlajn.

Podsetimo đaci u celoj Srbiji već dve nedelje zaredom nastavu prate po prvom modelu, odnsono iz školskih klupa, a kako će se nastava odvijati od ponedeljka znaćemo već sutra.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 48 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 45 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 41 minut

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 37 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend