Zdravlje

Epidemiolozi: Mere će ostati na snazi i naredne nedelje

foto: M.J.
Epidemiolog i član Kriznog Štaba Branislav Tiodorović rekao je će mere protiv koronavirusa morati da budu na snazi i naredne nedelje. Moraćemo sigurno da produžimo mere i u onoj sledećoj nedelji, izjavio je on za TV Prva.

Kako je Tiodorović pojasnio, medicinski deo kriznog štaba zna da ovih pet-šest dana pooštrenih mera nisu rešenje. Kazao je da u nedelju ili ponedeljak nećemo imati rezultat koji će nam reći da možemo da popustimo mere. Dodao je da medicinski deo štaba stalno traži da se mere sprovode kontinuirano u potpunosti.

„I da smo to do sad uradili, da smo makar to uradili posle Sretenja, da smo bar zatvorili zimovališta, skijališta, bili bismo u boljoj situaciji. Jer niko u Evropi, osim nas i Republike Srpske i Bugarske, nema otvorena skijališta“, naglasio je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, da smo sproveli mere makar 14 dana u potpunosti, situacija bi sada bila bolja. Znali bi svi da je to opravdano, i oni koji su pogođeni jer ne mogu da rade i oni koji moraju da sprovode mere u celini, istakao je on.

Kako je ovaj epidemiolog naveo, bitan je balans između zdravlja i ekonomije. Nema zdravlja bez ekonomije i nema ekonomije bez zdravog čoveka. Potrebno je to uskladiti, zaključio je Tiodorović.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 48 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 45 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 41 minut

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 37 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend