Zdravlje

Građanima vakcinisanim u Delti na poklon vaučeri za letovanje

Foto: City Smart
Prvih 50 građana koji su se danas vakcinisali u TC "Delta Planet" dobili su na poklon vaučere za letovanje. Vaučere u iznosu od 3.000 dinara obezbedila je turistička agencija Euroturs, a građani će moći da ih iskoriste do kraja letnje sezone. Iako su oni koji su se našli na licu mesta očekivali da će dobiti vaučere za kupovinu u tržnom centru, to se nije dogodilo, što ih je malo i razočaralo. I u naredna dva dana vakcinisani u tržnim centrima će moći da ostvare pravo na vaučer. Sutra će to biti moguće u TC "Roda", dok će u nedelju centar zbivanja biti TC "Forum".
87-godišnji deka koji je primio vakcinu, Foto: City Smart

Pre nego što su saznali kakav će vaučer dobiti, pojedini građani već su stigli da se vakcinišu. Jedan mladi sugrađanin koji je tu bio sa suprugom i bebom kazao je da će ga iskoristiti za ono što supruga nameni. To je, verovatno, moguće i sa ovim vaučerom, sem što će supruga moći samo da bira destinaciju. Vaučer je dobio i 87-godišnji deka, koga je doveo sin. On se samo kratko zahvalio na svemu, a vaučer mu je uručila gradonačelnica lično, čestitajući na njegovim godinama.

Kako će i za koju destinaciju deka iskoristiti ovaj vaučer, još uvek nije poznato. Ipak, već se nameće pitanje da li je 3.000 zaista pomoć u ovu svrhu. Pojedinci su komentarisali da za taj novac ne bi imali ni za pljeskavicu. Prisutni su rekli da ipak vakcinacija pruža mogućnost za putovanja.

Direktor Eurotursa Milan Petković istakao je da su ovom prilikom želeli da pruže podršku vakcinaciji. Naveo je da vakcine pružaju zaštitu od korone i da pruža slobodu.

„Imate mogućnost i 100 odsto slobodu da putujete u zemlje Balkana. Smatramo da je vakcina ključ koji otključava brojna vrata i omogućava nesmetano putovanje. Otvorena su vrata Balkana, a od 1. juna verovatno i cele Evrope“, naveo je Petković. Dodao je da dve nedelje nakon revakcinacije građani mogu da putuju gde žele, a uz vaučere do kraja letnje sezone.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski naglasila je da bez vakcine neće moći da se letuje, kao i da vakcinacija teče kako treba. Kada je o popuštanju mera reč, kaže da će se to desiti kako se povećava broj vakcinisanih. Prema njenim rečima, situacija u Nišu i Srbiji je bolja.

„Ukinuta je vanredna situacija. To znači da sve ono što je važilo od novembra meseca, više ne važi. Relaksiranije su mere uopšte, ne samo u Nišu, nego u Srbiji, a danas će biti donete nove. Očekujem da budu relaksiranije mere“, podvukla je Sotirovski.

Vakcinisano je 50 odsto građana prvom dozom, dok je drugu dozu primilo 40 odsto njih. Kako je zamenica direktora Doma zdravlja Danijela Nešić izjavila, za sedam dana vakcinisano je 700 ljudi samo u Delti. To je važno jer se nije smanjio broj vakcinisanih na drugim punktovima, objasnila je ona. Vakcinacija u tržnim centrima trajaće dok bude bilo potrebe za tim.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Red Hot Chili Peppers
On Air!

The Drummer

Red Hot Chili Peppers
Lathums
Za 1 minut

Say My Name

Lathums
Kings of Convenience
Za 5 minuta

Fever

Kings of Convenience
Jamala
Za 8 minuta

1944

Jamala
Joe Cocker
Za 11 minut

Hard Knocks

Joe Cocker

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend