Zdravlje

Hoćemo li se vakcinisati i u Delti?

Danas počinje vakcinacija građana u tržnim centrima. Prema rečima Mihajla Jovanovića, direktora Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu biće otvorena dva nova vakcinalna punkta u TC "Promenada" u Novom Sadu, kao i u tržnom centru "Ušće" u Beogradu. Da li će vakcinalni punt biti otvoren i u tržnom centru u Nišu, za sada nije poznato.

“To će biti punktovi gde neće biti zakazivanja termina, dakle, građani mogu slobodno da dođu i prime bilo koju od četiri tipa vakcine. Oni koji budu primili vakcinu u tržnim centrima, svoju drugu dozu mogu da prime u svom mestu gde imaju prebivalište”, kazao je Jovanović, a preneo RTV.

On je objasnio da će jedan od puntova biti otvoren već danas u TC “Promenada” u Novom Sadu, dok će drugi biti otvoren sutra u TC “Ušće” u Beogradu. Prema rečima zamenika gradonačenika Beograda, Gorana Vesića, vakcinalni punkt će biti smešten na trećem spratu tržnog centra, a radno vreme će biti naknadno objavljeno.

Inicijativu vakcinacije u tržnim centrima podržao je i epidemiolog i član Kriznog štaba, dr Predrag Kon. Kon se zalaže za to da se po pitanju vakcinacije „što više približimo građanima“, jer, dodaje, kada je ponuda neprekidno prisutna i odziv će biti veći.

Za sada nije poznato da li će vakcinacija u tržnim centrima zaživeti i u Nišu, jer se Sotirovski još uvek nije oglasila po ovom pitanju. Međutim direrektor Doma zdravlja u Nišu, prof. dr Milorad Jerkan očekuje da gradonačelnica podrži inicijativu.

“U Beogradu su već napravili punkt u tržnom centru, ja očekujem da će naša gradonačelnica u nekom od tržnih centara napraviti punkt za vakcinaciju, kazao je Jerkan” i dodao da je svaki način da se građanima približi proces imunizacije dobar. “Ne očekujem da se u tržnim centrima vakciniše veliki broj ljudi, ali je dobro da budemo prisutni da razgovaramo sa njima, da sa nama podele dileme i nejasnoće, kako bismo ih otklonili”, kazao je on.

Podsetimo nastavlja se masovna vakcinacija u celoj Srbiji, kako za one koji su se prijavili putem portala e-uprava, tako i za one koji nemaju zakazan termin, a žele da prime vakcinu. Građanima su na raspolaganju sve četiri vakcine.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 59 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 56 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 53 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 48 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend