Zdravlje

I ruska vakcina dostupna građanima koji se nisu prijavili

Vakcinacija protiv koronavirusa u Domu zdravlja
U niškom Domu zdravlja je od četvrtka, 22. aprila, dostupna i ruska vakcina za imunizaciju građana koji se nisu prijavili. Pored toga, građani i dalje mogu da prime Fajzerovu vakcinu.

Kako su najavili iz niškog Doma zdravlja, u okviru akcije “Otvorena vrata” dostupne su vakcine ruskog i američkog proizvođača.

“Svi nezakazani građani mogu da prime i Fajzer i Rusku vakcinu u okviru akcije “Otvorena vrata” u Domu zdravlja Niš na ulazu broj 5″, piše u saopštenju Doma zdravlja Niš.

Fajzerove vakcine dostupne su i u zdravstvenoj stanici Niška Banja od 7 do 14 sati. Takođe se mogu primiti u Hali Čair, na VIP ulazu od 8 do 20 časova.

Direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan ranije je za City Smart radio rekao da je poenta “otvorenih vrata” da se što više ljudi vakciniše i da ga raduje što su i mladi počeli da dolaze, iako nisu zainteresovani u meri u kojoj bi on želeo.

Na raspolaganju za vakcinaciju su Sputnikova i Fajzerova. Kineska vakcina je dostupna samo za revakcinu, dok za vakcinu doze stižu krajem nedelje, dodao je tada Jerkan.

Precizirao je da je u Nišu do sada obe doze vakcine primilo nešto više od 60.000 građana, odnosno 28 odsto punoletne populacije, dok je sa obe doze vakcinisano njih 80.000, odnosno 37,2 odsto.

Pravo na vakcinu imaju državljani Srbije i strani državljani sa stalnim boravištem, saopštili su iz Vlade Srbije. Vakcina se ne može primiti samo sa prijavom boravka od nekoliko dana. To znači da ukoliko je neko došao samo da bi se vakcinisao to neće moći da uradi.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 25 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 22 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 19 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 14 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend