Zdravlje

Iz UKC najavljuju nova ulaganja u Dečje klinike, u planu i Dečji urgentni centar

Niš bi uskoro mogao da dobije Dečji urgentni centar koji bi bio smešten u prostorijama Dečje klinike, najavio je prof. dr Zoran Perišić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra.

U planu je uređenje Dečjih klinika, a Perišić kaže ih očekuje puno toga. Planovi za uređenje Dečje klinike, kaže Perišić,  podrazumevaju i renoviranje drugog i jednog dela trećeg sprata kako bi se dobio prostor za izmeštanje pojedinih službi koje se tamo nalaze, a oslobođeni prostor iskoristio za Dečji urgentni centar.

Takođe, Dečje klinike će dobiti i skener, koji će biti smešten u posebnom delu zgrade,adaptiranom za te namene. “Dečije klinike  će dobiti svoj sopstveni skrener. Ovde  ćemo ispod NURDOR-a napraviti  potpuno novi prostor u kome ćemo smestiti novi  skener i dva  nova premijum rendgen aparata, napravićemo i neke ambulante”, najavljuje Perišić

Dodaje daje za lečenje dece važno da bude na jednom mestu i da je  svaka donacija upućena prema ovoj klinici dobrodošla. U vezi s tim, danas je  Klinici za dečju hirurgiju i ortopediju stigla donacija u  vidu TV prijemnika  od gradske opštine Crveni krst.

“Svaka akcija koja skraćuje sate, odnosno dane deci metaforički rečeno je dobrodošla. Nadam se da takve akcije neće ostati samo na današenjem događaju. već da će se nastaviti jer je svima nama u Dečjoj klinici cilj da pacijentima koji su smešteni ovde olakšamo boravak”, kazao je Živojin Spasić, direktor Klinike za dečju hirurgiju UKC-a.

Na Klinici trenutno boravi 13 mališana, a prema rečima doktora Spasića ima više dečaka nego devojčica jer su objašnjava oni i nemiriniji. Ističe da su sva deca smeštena na Klinici u stabilnom stanju.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 3 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
On Air!

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 3 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 7 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 11 minut

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend