Hronika Zdravlje

Jovana Stojković puštena nakon saslušanja u tužilaštvu

Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal ispitalo je danas četiri osobe koje se sumnjiče za iznošenje lažnih tvrdnji u vezi sa vakcinama i vakcinisanjem, a koje su dovele do uznemirenja javnosti. Među privedenima bila je i predsednica pokreta "Živim za Srbiju", doktorka Jovana Stojković.

Stojkovićeva i više drugih osoba saslušane su danas, a zatim puštene da se brane sa slobode. Tužilaštvo je predložilo Višem sudu u Beogradu da im odredi meru zabrane prilaženja, sastajanja i komunikacije.

Povodom današnjeg privođenja takozvanih antivaksera reagovala je ministarka pravde Maja Popović. Ona je izjavila da Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo postupaju u skladu sa svojim nadležnostima koja su propisana zakonom.

“Svi izvršioci krivičnih dela moraju biti procesuirani, posebno kada svojim radnjama izvršenja krivičnih dela ugrožavaju zdravlje ljudi. Ministarstvo pravde snažno podržava akcije MUP-a u borbi protiv svih oblika kriminala”, saopšteno je iz kabineta ministarke.

Jedna osoba će biti naknadno pozvana na saslušanje, dok je protiv Stojkovićkinog supruga podneta krivična prijava zbog ometanja službenog lica u vršenju služene dužnosti Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Podsetimo, policija je rano jutros došla u stan Jovane Stojković sa nalogom za pretres. Dolazak policije i raspravu sa njima ona je emitovala uživo na profilu pokreta  “Živim za Srbiju” na Fejsbuku.

Kako je danas nezvanično potvrđeno, u toku je velika policijska akcija protiv antivaksera i privedeno je ukupno pet osoba, a među njima je i sestra košarkašice Milice Dabović, Jelica Dabović.

Psihijatar Jovana Stojković zagovornik je, kako ona kaže, prava na izbor slobodne vakcinacije, a protivi se obaveznoj. Protiv Jovane Stojković vodi se i postupak pred Sudom časti Lekarske komore Srbije, pošto je pet lekara prijavilo za narušavanje etike i antivakcinalne aktivnosti.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 8 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 5 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 1 minut

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 57 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend