Zdravlje

Kažnjena dva konobara i dva gosta jer nisu imali kovid propusnice

Od uvođenja kovid propusnica u Nišu kontrolisano je oko 250 ugosteljskih objekata od kojih je kažnjen samo jedan, potvrdio je za City Smart radio Dejan Kovačević, kordinator komunalne milicije. Kontrola se nastavlja i narednih dana, akazne se kreću od 5.000 do 300.000 dinara.

“Komunalna milicija zajedno sa sanitarnom inspekcijom od 25. oktobra svakodnevno vrši kontrolu ugostiteljskih objekata posle 22h. Do sada smo izvršili oko 250 nadzora, od čega smo u samo jednom objektu zatekli dva konobara i dva gosta koja nisu imali kovid propusnicu”, kazao je Dejan Kovačević kordinator Komunalne milicije.

Prema njegovim rečima s obzirom na to da je kontrolisani objekat registrovan kao preduzetnička radnja vlasnik je kažnjen sa 150.000 dinara, dok su konobari i gosti koji nisu imali kovid propusnice kažnjeni sa po 5.000 dinara. Prekršajni nalog je dobio i kovid redar koji je kažnjen sa 30.000 dinara.

Kovačević objašnjava da se kontrola nastavlja i narednih dana. “Posle 22h dve patrole komunalne milicije zajedno sa sanitarnim inspektorom i komunalni inspektorima gradskih opština kreću u kontrolu ugostiteljskih objekata”, kaže sagovornik i dodaje da se na dnevnom nivou izvrši kontrola od 25-40 objekata.

Podsetimo kovid propusnice su u ugostiteljskim objektima nakon 22h obavezne su od 25. oktobra, a kažnjavanje je počelo od 27. oktobra. Prvog dana kontrole u Nišu nije bilo kažnjavanja, jer je od 21 kontrolisanog ugostiteljskog objekta samo jedan radio, a gosti i zaposleni su imali kovid propusnice.

Predviđene kazna za pravno lice su 300.000 dinara, za preduzetnike 150.000, za odgovornu osobu u firmi 50.000, za kovid redara 30.000, a za gosta objekta zatečenog bez kovid propusnice 5.000 dinara.

Od stupanja ove mere na snagu veliki broj ugostiteljskih objekata u Nišu odlučio je da skrati radno vreme do 22h.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Angie Stone
Za 3 minuta

Life Story

Angie Stone
Crazy And the Brains
Za 6 minuta

Punk Rocker

Crazy And the Brains
Alexander Oscar
Za 10 minuta

One More Dance

Alexander Oscar
Rosenfeld
Za 13 minuta

Dangerous Woman

Rosenfeld
Doves
Za 16 minuta

Prisoners

Doves

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend