Zdravlje

Kažnjena dva konobara i dva gosta jer nisu imali kovid propusnice

Od uvođenja kovid propusnica u Nišu kontrolisano je oko 250 ugosteljskih objekata od kojih je kažnjen samo jedan, potvrdio je za City Smart radio Dejan Kovačević, kordinator komunalne milicije. Kontrola se nastavlja i narednih dana, akazne se kreću od 5.000 do 300.000 dinara.

„Komunalna milicija zajedno sa sanitarnom inspekcijom od 25. oktobra svakodnevno vrši kontrolu ugostiteljskih objekata posle 22h. Do sada smo izvršili oko 250 nadzora, od čega smo u samo jednom objektu zatekli dva konobara i dva gosta koja nisu imali kovid propusnicu“, kazao je Dejan Kovačević kordinator Komunalne milicije.

Prema njegovim rečima s obzirom na to da je kontrolisani objekat registrovan kao preduzetnička radnja vlasnik je kažnjen sa 150.000 dinara, dok su konobari i gosti koji nisu imali kovid propusnice kažnjeni sa po 5.000 dinara. Prekršajni nalog je dobio i kovid redar koji je kažnjen sa 30.000 dinara.

Kovačević objašnjava da se kontrola nastavlja i narednih dana. „Posle 22h dve patrole komunalne milicije zajedno sa sanitarnim inspektorom i komunalni inspektorima gradskih opština kreću u kontrolu ugostiteljskih objekata“, kaže sagovornik i dodaje da se na dnevnom nivou izvrši kontrola od 25-40 objekata.

Podsetimo kovid propusnice su u ugostiteljskim objektima nakon 22h obavezne su od 25. oktobra, a kažnjavanje je počelo od 27. oktobra. Prvog dana kontrole u Nišu nije bilo kažnjavanja, jer je od 21 kontrolisanog ugostiteljskog objekta samo jedan radio, a gosti i zaposleni su imali kovid propusnice.

Predviđene kazna za pravno lice su 300.000 dinara, za preduzetnike 150.000, za odgovornu osobu u firmi 50.000, za kovid redara 30.000, a za gosta objekta zatečenog bez kovid propusnice 5.000 dinara.

Od stupanja ove mere na snagu veliki broj ugostiteljskih objekata u Nišu odlučio je da skrati radno vreme do 22h.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Djavoli
Za 1 minut

Ostani Uz Mene

Djavoli
Miss 600
Za 5 minuta

Ladies Do (What Ladies Do)

Miss 600
Bob Marley
Za 8 minuta

Is This Love

Bob Marley
Matchbox Twenty
Za 12 minuta

Dont Get Me Wrong

Matchbox Twenty
Dua Lipa
Za 15 minuta

Training Season

Dua Lipa

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend