Zdravlje

Kovid ambulanta u Duvaništu premešta se i radiće kao respiratorna ambulanta-kovid 19 u Domu zdravlja

Od danas prestaje sa radom kovid ambulanta u zdravstvenoj stanici ''Duvanište'', zbog smanjenog broja pregleda, navode iz Doma zdravlja. Ona se premešta i radiće kao respiratorna ambulanta-kovid 19 u centralnom objektu Doma zdravlja. Radno vreme ambulante biće od 7 do 20 sati.

Ambulanta će se nalaziti pored glaavnog ulaza br. 1, kod ulaza za laboratoriju. Namenjena je za javljanje pacijenata koji imaju povišenu temperaturu, glavobolju, kijavicu, bol u grlu, umor, bolove u mišićima, probleme sa disanjem…

Nakon antigenskog testiranja na kovid 19, pacijenti sa negativnim nalazom i blažom kliničkom slikom biće odmah upućeni izabranom lekaru, dok će pacijenti sa pozitivnim nalazom biti zbrinuti u respiratornoj ambulanti. Pacijentima sa težom kliničkom slikom i negativnim antigenskim testom biće urađen i PCR test“, objašnjavalju iz ove ustanove.

Zdravstvena stanica “Duvanište“, nakon detaljnog sređivanja i dezinfekcije počinje sutra sa prijemom pacijenata i redovnim radom. 

Podsetimo, Svetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila je kraj pandemije korona virusa pre tri nedelje. Iako je kovid 19 i dalje prisutan, više ne predstavlja vanrednu situaciju.

Anđela Jeremić

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

  • Dobro je sto ce nekada kovid zdrastvena ustanova sada redovno primati pacijente a ne obolele kovid virusom. Sigurno su posle kovid pacijenata vrsili dezinfekciju zdrastvene ustanove pomocu UV led rucne lampe za dezinfekciju ravnih povrsina.

Trenutno na radiju

Berk & the Virtual Band
Za 2 minuta

Billie Jean

Berk & the Virtual Band
Beloved
Za 7 minuta

Sweet Harmony

Beloved
Kmaro
Za 12 minuta

Femme Like You

Kmaro
Al Green
Za 15 minuta

Let's Stay Together

Al Green
Bane Lalic & Mvp
Za 19 minuta

Celu Noc I Celi Dan

Bane Lalic & Mvp

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend