Zdravlje

Kovid propusnice za sada neće biti produžene na 24 časa

Premijerka Srbije, Ana Brnabić je izjavila u Kragujevcu da za sada neće biti produženja važenja kovid propusnica na 24 sata.

Brnabić je na konferenciji za novinare nakon obilaska kragujevačkog preduzeća za distribuciju toplotne energije “Energetika“ kazala da za sada neće biti produženja važenja kovid propusnica na 24 sata, prenosi N1.

Ona je na pitanje novinara da li mere protiv epidemije biti pooštrene odgovorila da “za sada treba u potpunosti da implementirano ovu meru koju imamo i da sve to zaživi“.

“Pritom mi idemo opet i sa striktnim inspekcijama za ostale mere, za maske na zatvorenom i otvorenom, tamo gde je nemoguće držati distancu”, istakla je premijerka i dodala da će sledeće nedelje biti održan sastanak Kriznog štaba.

Govoreći o stanju u školama premijerka je kazala da će razgovarati sa sindikatima “da se čuje i njihovo mišljenje”, kao i da će se razmatrarati da se školski raspust malo pomeri.

Podsetimo kovid propusnice važe u ugosteljskim objektima od subote u 22h, a kažnjavanje za kršenje ove mere primenjuje se od ponedeljka.

U Nišu je prve večeri komunalna milicija kontrolisala 21 ugostiteljski objekat od kojih je 20 bilo zatvoreno,  a kontrola se nastavlja i narednih dana.

Predviđene kazna za pravno lice su 300.000 dinara, za preduzetnike 150.000, za odgovornu osobu u firmi 50.000, za kovid redara 30.000, a za gosta objekta zatečenog bez kovid propusnice 5.000 dinara.

Zbog uvođenja kovid propusnica u Beogradu i Nišu se održavaju protesti.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 26 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 23 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 19 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 15 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend