Zdravlje

Kraće radno vreme kovid ambulanti zbog smanjenog broja pacijenata

Kovid Ambulanta Duvanište
Kovid ambulante u Nišu ubuće će raditi skraćeno zbog smanjenog broja pacijenata. Umesto do 22 sata, kako je to bilo do sada, radiće od 8 do 20 sati, saopštili su iz niškog Doma zdravlja. Oni su zamolili sve građane da poštuju novo radno vreme, kao i epidemiološke mere kada dolaze na pregled.

“Kovid ambulante “Duvanište” i “Čair” menjaju radno vreme zbog smanjenog broja pacijenata. Novo radno vreme biće od 7 do 20 sati časova svakog radnog dana i vikendom. Takođe, i pedijatrijska kovid ambulanta koja se nalazi u centralnom objektu Doma zdravlja Niš na ulazu broj 2 radi od 7 do 20 sati”, naveli su u Domu zdravlja Niš.

Iz ove ustanove zamolili su sve pacijente da se u kovid ambulante javljaju u skladu sa novim radnim vremenom. Oni su apelovali na sve građane da poštuju propisane epidemiološke mere kada dolaze u ove objekte.

U Domu zdravlja trenutno se obavlja i vakcinacija zakazanih i nezakazanih građana. Vakcinacija Fajzerom i Sputnjikom V moguća je bez prijave na ulazu broj 5 u okviru akcije “Otvorena vrata”. Kako su naveli u Domu zdravlja, veliki broj građana odazvao se akciji, a ohrabruje i to što je među njima veliki broj mladih.

Vakcina kineskog proizvođača Sinofarm trenutno nije dostupna, ali se očekuje da stigne u toku dana. Dostupna je i vakcina AstraZeneka.

Kako je direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan ranije rekao, najmanje mladih devojaka od 18 do 25 godina odlučuje se da primi vakcinu. On smatra da je razlog za to antivakserski lobi. Naime, kaže da su lobirali da će devojke ostati neplodne, što nije pokazala nijedna naučna studija.

Do sada je u Srbiji prvu vakcinu primilo ukupno 3.255.000 građana. Prvu dozu primilo je 1.945.000 ljudi, dok je drugom dozom imunizovano njih 1.310.000. Niš je grad u kome ima najviše vakcinisanih stanovnika i trenutno je najbolji u tom pogledu.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Boston Bun, Loryn
Za 1 minut

Gucci Slides

Boston Bun, Loryn
Maroon 5
Za 4 minuta

Sugar

Maroon 5
Gabriella Cilmi
Za 8 minuta

Invisible Girl

Gabriella Cilmi
Mariah Carey
Za 11 minut

Vision of Love

Mariah Carey
Madness
Za 14 minuta

Coldest Day

Madness

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend