Zdravlje

Krizni štab odlučio: niže cene PCR testova, skraćen period izolacije

foto: Pixabay
Krizni štab je doneo odluku da se snize cene PCR i antigenskih testova na sopstveni zahtev na 6.000 odnosno 1.800 dinara. Takođe odlučeno je da skrati period izolacije na 7 dana, a buster doza vakcine prima na 3 meseca.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo, Zoran Gojković izjavio je posle sednice Kriznog štabada je doneta odluka o snižavanju cene testova na sopstveni zahtev.

Tako će ubuduće PCR testovi koštati 6.000 umesto 9.000 koliko im je iznosila cena, a brzi antigenski 1.800 umesto 3.500 dinara. Takođe odlučeno je i da se period izolacije skrati  sa 10 na 7 dana, buster doza vakcine  prima na 3 meseca.

Komentarišući eventualni produžetak zimskog raspusta, Gojković je kazao “da će škole u centralnoj Srbiji najverovatnije početi da rade po modelu koji je u Vojvodini na snazi, a to znači da učenici od 1. do 8. razreda u školu idu na neposrednu nastavu, dok će srednjoškolci pohađati onlajn nastavu.”

Odluka će, kako je rekao biti poznata, nakon dodatnih konsultacija koje su zakazane za utorak, “U utorak će se održati dodatne konsultacije, ali mislim da smo najbliži rešenju da se nastava odvija kao u školama u Vojvodini”, kazao je Gojković.

Inače, proteklih nedelju dana u Srbiji se beleži petocifren broj zaraženih od koronavirusa, sa rekordom od četvrtka, kada su bile bilo 13.753 novozaražene osobe u jednom danu.

Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata preminule su još 23 osobe od posledica koronavirusa u Srbiji.

Od poslednjeg preseka stanja, na koronavirus je testirana 31.540 osoba, od kojih su 12.721 pozitivna, što je oko 1.000 manje nego juče kada je registrovano 13.753 novozaraženih.

U Nišu je prema poslednjim podacima zabeležen broj od 366 novozaraženih.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 53 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 50 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 46 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 42 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend