Zdravlje

Lončar: Bolnica u Knez selu će biti prodata

Foto: M.J.
Iako je ranije bilo najavljeno da bi bolnica u Knez selu mogla da bude adaptirana u kovid bolnicu, ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da se odustalo od te ideje. Nekadašnja Klinika za plućne bolesti i plućna onkologija neće biti u funkciji kovid bolnice, a taj objekat će biti prodat, kazao je Lončar za televiziju Belami, a prilikom nedavne posete Nišu.

Lončar je za Belami televiziju kazao da ova bolnica ne ispunjava uslove koji su neophodni kako bi se adptirala za prijem kovid pacijenata. Bolnica u Knez selu će biti prodata, a taj novac uložen u kompletno novu bolnicu.

“Razgovarali smo o tome. Neće biti ta bolnica, ona će ići na prodaju. Novac odatle može da se uloži u novu bolnicu. To ne ispunjava uslove koji nama trebaju. Ide se na komplet novu bolnicu”, izjavio je Lončar. On nije precizirao kada će doći do prodaje bolnice u Knez selu i koliko će novca država tražiti za nju.

Bolnica u Knez selu, koja je zatvorena 2018. godine, prvobitno je bila u planu za kovid bolnicu. Lončar je u julu prethodne godine izjavio da će ta bolnica biti otvorena novembra meseca i da će kapacitet biti 400-500 mesta. Međutim, Ministarstvo zdravlja je kasnije u odgovoru Južnim vestima navelo da se odustalo od te ideje.

Oni su tada istakli da je zbog većih kapaciteta, bolja opcija bolnica u Kruševcu, kao i da je adaptacija bolnice u Knez selu bila jedna od opcija kada su se razmatrali potencijalni novi kapaciteti u slučaju dalje ekspanzije pandemije koronavirusa.

Podsetimo, ministar Lončar je u poseti Nišu najavio izgradnju potpuno nove kovid bolnice na ulazu u Niš. On je objasnio da je u planu da nova bolnica u početku bude namenjena samo kovid pacijentima, dok traje epidemija, a nakon toga će postati gradska bolnica.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 47 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 44 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 40 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 36 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend