Zdravlje

Lončar: Lekari koji su prepisivali i preporučivali Ivermektin snosiće posledice

Foto: M.J.
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da su lekari koji su preporučili ili prepisali lek Ivermektin već smenjeni sa svojih radnih mesta. On je kazao da će se smatrati da lekari koji preporučuju upotrebu tog leka narušavaju zdravlje i život građana Srbije, pa će u skladu s tim i snositi odgovarajuće posledice.

“Oni koji su bili na nekim rukovodećim mestima, više nisu. Sada sledi drugi deo. Taj lek nije po Zakonu, to je neregistrovan lek za ljudsku upotrebu, on se koristi u veterini i ne može da se koristi i preporučuje ljudima“, naglasio je Lončar na konferenciji za medije povodom godinu dana Vlade Srbije.

On je kazao da će se smatrati da lekari koji preporučuju upotrebu tog leka narušavaju zdravlje i život građana Srbije, pa će u skladu s tim i snositi odgovarajuće posledice.

Ministar Lončar je pozvao medije da ne izveštavaju o “antivakserima” jer je kako kaže medijski prostor ono što oni žele.

Podsetimo prof. dr Bojko Bjelaković razrešen je funkcije načelnika Odeljenja za kardiologiju na Dečjoj klinici za interne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu.

U Kliničkom centru su potvrdii ovu informaciju ali nisu obrazložili odluku. Prema pisanju pojedinih medija doktor  Bjelaković je na društvenim mrežama propagirao sporni lek navodeći kao kao sredstvo lečenja u borbi protiv korone.

U medijima se pojavila nformacija da  je on bio član organizacije “Lekari i roditelji za nauku i etiku“, koja na svom sajtu, između ostalog, promoviše Ivermektin kao lek za simptome ali i sam kovid 19.

Takođe je kako pišu  pojedini mediji bio i administrator  u vajber glupi “LNRE – Ivermektin preporuke“.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 51 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 48 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 45 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 40 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend