Zdravlje

Ministar zdravlja: vakcinacija na svakih 5 do 6 meseci

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je prilikom posete Kliničkom centru Niš da ćemo morati da se vakcinišemo na svakih od pet od šest meseci u zavisnosti od vakcine koju smo primili. Prema njegovim rečima vakcina nema alternativu i ona je jedini način da pobedimo virus.

“Moraćemo da se vakcinišemo na svakih od pet do šest meseci u naredne dve tri godine pod uslovom da virus ne mutira. Zato je važno da svi shvatimo i to što pre da je važno da se zaštitimo, jer drugog načina nema”, kazao je Lončar.

Prema njegovim rečima vakcinacija se dobro odvija. On ističe da su kovid propusnice ulovile porast broja vakcinisanih, te da svi građani moraju da shvate da je vakcinaciji jedini način da izađemo iz epidemije.

Na pitanje novinarke da li će kovid propusnice biti produžene, ministar kaže da će ukoliko to bude potrebno one važiti 24h, ali to zavisi od epidemiološke situcije.

“Mi želimo da građani budu bezbedeni, da ne budu u taoci, posebno oni koji su vakcinisali. Ne želimo da imaju stah da odu, a zaslužili su da odu u restoran, pozoriše, bisokop a imaju strah, nego da budu sigurni da su tamo ili vakcinisani ili testirani”, kaže Lončar.

Dodaje da će sve učiniti da zaštite zdravlje građana pa makar to bilo i uvođenje kovid propusnica na 24h ili bilo koja druga mera koja će biti sprovedena u korist vakcinacije.

Podsetimo Niš prednjači po broju vakcinisanih građana, a na dnevnom nivou se da između 300 i 500 prve doze vakcine, druge od 200-300 i treće doze od 700-800.

U Domu zdravlja Niš dostupne su sve vakcine: Sinofarm, Sputnjik V, Fajzer, Astrazeneke, a od pre par dana i Moderna koja se jedina daje utorkom i petkom i za nju je potrebno prethodno zakazivanje.

Vakcinacija se odvija u Centralnom objektu Doma zdravlja svakog dana u nedelji od 7 do 20h.

Jelena Jocić

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

  • pa dobro.. neko je navikao na te ubode igle, pa botox pa nanoklinika svaka tri meseca. mi ostali cemo morati na 6 meseci dok ne dodje drugacija direktiva..

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 17 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 14 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 11 minut

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 6 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend