Zdravlje

Ministar zdravlja: vakcinacija na svakih 5 do 6 meseci

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je prilikom posete Kliničkom centru Niš da ćemo morati da se vakcinišemo na svakih od pet od šest meseci u zavisnosti od vakcine koju smo primili. Prema njegovim rečima vakcina nema alternativu i ona je jedini način da pobedimo virus.

“Moraćemo da se vakcinišemo na svakih od pet do šest meseci u naredne dve tri godine pod uslovom da virus ne mutira. Zato je važno da svi shvatimo i to što pre da je važno da se zaštitimo, jer drugog načina nema”, kazao je Lončar.

Prema njegovim rečima vakcinacija se dobro odvija. On ističe da su kovid propusnice ulovile porast broja vakcinisanih, te da svi građani moraju da shvate da je vakcinaciji jedini način da izađemo iz epidemije.

Na pitanje novinarke da li će kovid propusnice biti produžene, ministar kaže da će ukoliko to bude potrebno one važiti 24h, ali to zavisi od epidemiološke situcije.

“Mi želimo da građani budu bezbedeni, da ne budu u taoci, posebno oni koji su vakcinisali. Ne želimo da imaju stah da odu, a zaslužili su da odu u restoran, pozoriše, bisokop a imaju strah, nego da budu sigurni da su tamo ili vakcinisani ili testirani”, kaže Lončar.

Dodaje da će sve učiniti da zaštite zdravlje građana pa makar to bilo i uvođenje kovid propusnica na 24h ili bilo koja druga mera koja će biti sprovedena u korist vakcinacije.

Podsetimo Niš prednjači po broju vakcinisanih građana, a na dnevnom nivou se da između 300 i 500 prve doze vakcine, druge od 200-300 i treće doze od 700-800.

U Domu zdravlja Niš dostupne su sve vakcine: Sinofarm, Sputnjik V, Fajzer, Astrazeneke, a od pre par dana i Moderna koja se jedina daje utorkom i petkom i za nju je potrebno prethodno zakazivanje.

Vakcinacija se odvija u Centralnom objektu Doma zdravlja svakog dana u nedelji od 7 do 20h.

Jelena Jocić

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

  • pa dobro.. neko je navikao na te ubode igle, pa botox pa nanoklinika svaka tri meseca. mi ostali cemo morati na 6 meseci dok ne dodje drugacija direktiva..

Trenutno na radiju

Chumbawamba
Za 2 minuta

Mouthful of Shit

Chumbawamba
B 52s
Za 6 minuta

Roam

B 52s
Jace Everett
Za 10 minuta

Bad Things

Jace Everett
Zombies
Za 13 minuta

She's Not There

Zombies
Pavlov's Dog
Za 15 minuta

Julia

Pavlov's Dog

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend