Zdravlje

Načelnik kardiologije na Dečjoj klinici razrešen dužnosti jer je preporučivao Ivermektin za koronu?

Doktor Bojko Bjelaković razrešen je funkcije načelnika Odeljenja za kardiologiju na Dečjoj klinici za interne bolesti, potvrdili su za City Smart radio u Univerzitetskom kliničkom centru.

Iz Kliničkog centra nisu precizirali razlog zbog kog je lekar razrešen dužnosti,  odnosno da li je razlog to što je dr Bjelaković propagirao korišćenje veterinarskog preparata ivermektina na pojedinim društvenim mrežama, kako pišu mediji.

List Blic, koji je objavio vest o smeni prof. dr Bojka Bjelakovića, navodi da je on jedan od lekara koji su bili administratori u vajber glupi “LNRE – Ivermektin preporuke“.

List navodi i to da je Bjelaković član organizacije “Lekari i roditelji za nauku i etiku“, koja na svom sajtu, između ostalog, promoviše ivermektin kao lek za simptome ali i sam kovid 19.

Pomenuta organizacija je nedavno u Nišu na četiri štanda promovisala zahtev za zabranu vakcinacije dece protiv kovida 19.

Bjelaković nije želeo da govori za medije.

Podsetimo vakcinacija dece od 12. i više godina počela  je krajem juna meseca. Deca mogu da prime samo Fajzerovu vakcinu, a prema podacima Doma zdravlja do sada je imunizovano oko 900 deteta uzrasta od 12-18 godina.

Kada je reč o imunizaciji punoletnog stanovništa do sada je u Nišu prvu dozu primilo više od 65, drugu 63 i treću oko 20 odsto građana. Prema rečima lekara vakcinacija je jedini način da pobedimo virus, te pozivaju sve građane koji do sada to nisu učinili da se imunizuju.

Vakcinacija se odvija u centralnom obejktu Doma zdravlja, a građanima su na raspolaganju sve vrste vakcina.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Fratellis
Za 2 minuta

Need a Little Love

Fratellis
Arctic Monkeys
Za 5 minuta

Do I Wanna Know

Arctic Monkeys
Chumbawamba
Za 10 minuta

Mouthful of Shit

Chumbawamba
B 52s
Za 13 minuta

Roam

B 52s
Jace Everett
Za 18 minuta

Bad Things

Jace Everett

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend