Zdravlje

Najbolji diplomci Medicinskog fakulteta dobili posao u UKC-u

Foto: UKC
U okviru Programa zapošljavanja najboljih diplomaca Medicinskih fakulteta u Srbiji, na Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu zaposlen je 21 mladi lekar. Lekari su na dužnost stupili 1. januara.

„Ovo je veliki dan i za ove mlade lekare i za zdravstvene ustanove koje dobijaju radnike sa najvišim prosečnim ocenama. Nadamo se da će biti časni i dobri doktori kakvi su i studenti bili“, rekao je direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš prof. dr Zoran Perišić povodom prijema mladih lekara, navodi se u saopštenju UKC-a.

Ugovore o radu mladim lekarima uručio je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.  Vučić je tom prilikom obećao bolje radne uslove za medicinske radnike.

U okviru Programa zapošljavanja najboljih diplomaca, ugovore, doktorske studije ili specijalizaciju dobilo je 711 mladih u Srbiji. Među njima su oni koji imaju prosek iznad devet na državnim medicinskim fakultetima, kao i najbolji u srednjim medicinskim školama.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja je Program zapošljavanja najuspešnijih diplomaca Medicinskih fakulteta u Srbiji pokrenulo 2018. godine, a do sada je zaposleno 511 lekara , od čega 108  u UKC Niš.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 2 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 58 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 55 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 51 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend