Zdravlje

Nastavlja se vakcinacija studenata, od danas punktovi na Medicinskom i Filozofskom fakultetu

Akcija vakcinacije studenata se nastavlja na Medicinskom i Filozofskom fakultetu. Vakcinalni punkt na Medicinskom fakultetu radiće svakog dana u periodu od 10 do 12h, dok će na Filozofskom raditi od 12.15 do 14.15h.

“Obaveštavamo sve studente da se od 03.11.2021.godine vakcinacija protiv kovida 19 nastavlja svakog radnog dana na Filozofskom i Medicinskom fakultetu po sledećem rasporedu:Medicinski fakultet 10.00-12.00 časova i Filozofski fakultet 12.15-14.15 časova”, piše na sajtu Doma zdravlja.

Pozivaju sve studente kao i zaposlene na visokoškolskim ustanovama da se odazovu akciji i  prime vakcinu po izboru. Studentima su dostupne  Fajzer, AstraZeneka, Sinofarm i Stuptnjik V vakcine.

Ovo nije prva akcija koju Dom zdravlja organizuje u saradnji sa niškim Univerzitetom.  Akcija imunizacije studenata trajala je čitavog oktobra, a studenti su mogli da prime vakcinu na nekom od vakcinalnih punktova koji su bili raspoređeni na  Pravnom i Ekonomskom fakultetu, Fakultetu sporta i Fakultetu zaštite na radu, Elektronskom, Mašinskom, Medicinskom i Filozofskom fakultetu.

Najveće interesovanje studenata za vakcinaciju u toku oktobarske akcije bilo je na Medicinskom i na Mašinskom fakultetu.

Podsetimo u Nišu je do sada vakcinisano preko 65  prvom , drugom 63, a trećom dozom oko 20 odsto punoletnih građana.

Prema rečima Danijele Nešić, zamenice direktora Doma zdravlja, u poslednjih deset dana bezeže porast mladih uzrasta od 18 do 30 godina koji se odlučuju na imunizaciju. Od ukupnog broj datih vakcina na dnevnom nivou, kaže Nešićeva više od polovine čine mladi.

I sama premijerka Srbije, Ana Brnabić je juče kazala da je povećan obim vakcinacije građana u od momenta uvođenja kovi propusnica.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Staple Singers
Za 1 minut

I'll Take You There (Casino)

Staple Singers
Michael Mcdonald
Za 5 minuta

Reach Out, I'll Be Re

Michael Mcdonald
Angie Stone
Za 8 minuta

Life Story

Angie Stone
Crazy And the Brains
Za 12 minuta

Punk Rocker

Crazy And the Brains
Alexander Oscar
Za 16 minuta

One More Dance

Alexander Oscar

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend