Obrazovanje Zdravlje

Nedelju dana od početka školske godine zabeleženi prvi slučajevi zaražavanja koronom

Samo nedelju dana od počeka školske godine, učenici u pojedinim niškim školama nastavu prate od kuće, jer su zabeleženi prvi slučajevi zaražavanja koronavirusom. Pet odeljenja osnovnih i sedam odeljenja srednjih škola prešlo je na onlajn nastavu, potvrdio je za City Smart radio, Predrag Nešović, načelnik Školske uprave.

Kada je reč o osnovnim školama imali smo slučaj zaražavanja učenika u nekoliko škola, te je celo odeljenje u kojima su registovani učenici pozitivni na virus prešlo na onlajn nastavu, objašnjava Predrag Nešović, načelnik Školske uprave Niš.

On je kazao da po dva odeljenja u OŠ “Učitelj Tasa” i OŠ “Sveti Sava” nastavu prate na daljinu, kao i po jedno odeljenje u OŠ “Dušan Radović” i Jelašnici.

Nešović dodaje da su to uglavnom učenici starijih razreda i da je u pomenutim odeljenjima bilo po dvoje zaraženih učenika, dok je taj broj mnogo manji kod učenika nižih razreda.

Kada je reč o srednjim školama, pojedina odeljenja Gimnazije “Bora Stanković”, Prve niške gimnazije “Stevan Sremac”, Gimnazije “9. Maj”, Pravno-poslovne škole i  Građevinsko-tehničke škole “Neimar” nastavu prate na daljinu.

“Sedam odeljenja srednjih škola prešla su na onlajn nastavu jer su po dva učenika iz odeljenja bila pozitivna na koronavirus”, kazao je Nešović i dodao da su to najčešće učenici prve i druge godine.

Prema njegovim rečima situcija se prati na dnevnom nivou. “Situacija se prati svakodnevno. Slučajevi zaražavanja za sada nisu masovni kao u nekim drugim gradovima, već su sporadični. U našim školama ima zaražene dece, ali su to za sada po jedan dva učenika po odeljenju”, kazao je sagovornik.

Podsetimo Sotirovski je  izjavila da će ukoliko broj zaraženih nastavi da raste škole preći na onjaln nastavu.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Lionel Richie
Za 3 minuta

Three Times a Lady

Lionel Richie
Anouk
Za 6 minuta

I Love You

Anouk
Zak Abel
Za 10 minuta

Less of a Man

Zak Abel
Abba
Za 13 minuta

Don't Shut Me Down

Abba
Tony Bennett, Lady Gaga
Za 17 minuta

I Get a Kick Out of You

Tony Bennett, Lady Gaga

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend