Zdravlje

Niš prednjači po broju vakcinisanih građana u Srbiji

Imunizacija građana koji se nisu prijavili za vakcinu nastavlja se u svim gradovi u Srbiji. Dostupne su Fajzer i Sputnjik V, a od sutra i Sinofarm vakcina, kazao je Mihajlo Jovanović direktor e-uprave za RTS.

Prema poslednjim podacima u Srbiji je do sada dato 3.255.000 vakcina. Prvu dozu vakcine primilo je 1.945.000, dok je drugu dozu primilo 1.310.000  kazao je Mihajlo Jovanović, direktor e-uprave za RTS. On je dodao da je imunizovano oko 1.200.000. Objašnjava da je reč o građanima kod kojih je prošlo tri nedelje od prve doze vakcine ili pet nedelja kada je u pitanju AstraZeneka vakcina.

Prema Jovanovićevim rečima više desetina hiljada građana prošle nedelje je primilo Fajzerovu i rusku vakcinu. Akcija masovne vakcinacije pod nazivom “Otvorena vrata”, organizovana je širom Srbije, a građani su mogli da prime vakcinu bez zakazivanja.

Ova akcija se nastavlja, a od sutra će biti dostupna i kineska vakcina Sinofarm. “U toku današnjeg dana očekuje se kontigent od 500.000 doza Sinofarm vakcina”, kazao je Jovanović. Dodaje da će već od sutra građani koji su se prijavili za Sinofarm vakcinu preko portala e-uprava već od sutra biti pozvani da je prime, ali će ona isto tako biti dostupna i svima onima koji žele da prime baš nju, a nisu se prijavili.

On je kazao da je najveće interesovanje građana za vakcinu kineskog proizvođača oko 68 odsto, zatim Fajzerovu i rusku. Istakao je da Niš prednjači po broju punolentih građana koji su vakcinisani, a da je odziv za vakcinu najmanji u Tutinu i Novom Pazaru.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Gabriella Cilmi
Za 0 minuta

Invisible Girl

Gabriella Cilmi
Mariah Carey
Za 3 minuta

Vision of Love

Mariah Carey
Madness
Za 6 minuta

Coldest Day

Madness
Wham
Za 10 minuta

A Ray of Sunshine

Wham
Aha
Za 14 minuta

Slender Frame

Aha

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend