Zdravlje

Niški ugostitelji strahuju da će im uvođenje kovid propusnica ugroziti opstanak

Ministar zdravlja Zlatibor Ločar je prilikom posete niškom Domu zdravlja izjavio je da su kovid propusnice spremne, ali se traži najbolje rešenje za njihovo uvođenje. Međutim, ugostitelji su zabrinuti jer smatraju da će uvođenje kovid propusnica ugroziti njihov opstanak.

„Smatramo da nemamo ni moralnih ni zakonskih prava da mi preduzetnici koji od tih ljudi ostvaruju prihod za sebe, dobavljače, radnike i državu na bilo koji način diskriminišemo s obzirom da je zauzet stav države da je vakcinacija pravo izbora svakog pojedinca“, saopštili su iz Udruženja ugostitelja  Niša „Konstantin“.

Ugostitelji dalje navode da bi uvođenje kovid propusnica uslovilo „još jedan finansijski namet na struku koja već dve godine radi u restriktivnim okolnostima“.

Foto: Fejsbuk stranica Udruženja ugopstitelja Niša „Konstantin“

Kako se navodi u saopštenju ugostitelji bi ukoliko se uvede kovid propusnice bili uslovljeni da angažuju dodatnu radnu snagu u vidu kontrolora i čitača QR kodova, kao i da edukuju zaposlene i goste, što bi iziskivalo dodatne troškove.

Oni apeluju na Krizni štab da prilikom donošenja novih odluka uzme u obzir i njihov stav, jer kako kažu njihov opstanak direktno zavisi od pooštravanja mera.

Ministar zdravlja, Zlatibor Lončar apelovao na sve vlasnike ugostiteljskih i drugih objekata da budu odgovorni i da primaju samo one goste koji su vakcinisani.

“Apelujem na sve ljude u Nišu, u Srbiji koji drže kafiće, restorane da budu odgovorni i napišu da mogu da uđu samo gosti koji su vakcinisani. Za to vam ne preba nikakva država, za to vam ne treba ništa”, kazao je ministar zdravlja.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Galija
Za 4 minuta

Burna Pijana Noc

Galija
Peter Gabriel
Za 8 minuta

Sledge Hammer

Peter Gabriel
Paul Mccartney
Za 13 minuta

Live And Let Die

Paul Mccartney
Kovacs
Za 16 minuta

Love Parasite

Kovacs
Maneskin
Za 19 minuta

Feel

Maneskin

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend