Zdravlje

Nova zgrada UKC-a izašla iz kovid režima, otpušteni poslednji pacijenti oboleli od korone

Danas su otpušteni poslednji pacijenti koji su se lečili od koronavirusa u novom delu Kliničkog centra. Ukoliko se trend pada novozaraženih i hospitalizovaih pacijenata nastavi ovim tempom i Klinika za infektivne bolesti u kojoj se sada nalaze pacijenti oboleli od koronavirusa, mogla bi da izađe iz crvene zone, dok će kovid odeljenje ove organizacione jedinice biti u Kruševcu.

„Od danas u Novoj zgradi Univerzitetskog kliničkog centra nema više pacijenata koji se leče od Kovida 19. Prebacivanjem dva pacijenta na Kliniku za infektivne bolesti, danas su otpušteni i poslednji oboleli od kovida sa odeljenja u novom delu UKC-a koja su bili u kovid sistemu“, saopštili su iz ove ustanove.

Kako se navodi trenutno je na Klinici za infektivne bolesti hospitalizovano 27 pacijenata. Ukoliko se nastavi trend smanjenja novozaraženih i broja hospitalizovanih infektivna klinika će se vratiti lečenje nekovid pacijenata, dok će kovid odeljenje ove organizacione jedinice biti u Kruševcu, kažu u UKC-u.

Klinike koje su do danas zbrinjavale pacijente obolele od virusa, detaljno se čiste i dezinfikuju kako bi se, nakon što zadovolje higijensko-sanitarne uslove vratile redovnim aktivnostima.

Od početka pandemije kroz Klinike UKC-a koje su lečile odrasle obolele od virusa pregledan je 27.731 pacijent, dok je broj pacijenata koji su bili na bolničkom lečenju 10.500, od toga je u jedinicama intenzivne nege lečeno njih 2.400.

Epidemiološka situacija je bolja u čitavoj zemlji, a tome je smatraju epidemiolzi doprinela vakcinacija. Vakcinacija bez zakazivanja se nastavlja na više od 200 vakcinalnih punktova u zemlji, a građani mogu da biraju vakcine.

Prema rečima epidemiologa prof dr Branislava Tiodorvića najveći broj vakcinisanih je među populacijom starijom od 65 godina, dok je najmanji među mladima od 18 do 35. Zbog toga su Ujedinjeni festivali Srbije pokrenuli kampanju usmerenu ka vakcinaciji mladih.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Andrew Ridgeley
Za 0 minuta

Shake

Andrew Ridgeley
Keni Nije Mrtav
Za 3 minuta

Savrsen Greh

Keni Nije Mrtav
Traffic Jam
Za 5 minuta

A Castle in the Sand

Traffic Jam
Belle And Sebastian
Za 9 minuta

Talk to Me, Talk to Me

Belle And Sebastian
Jason Derulo
Za 14 minuta

Want to Want Me

Jason Derulo

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend