Zdravlje

Od 47 kontrolisanih ugostiteljskih objekata sinoć radilo 10, kažnjen jedan objekat

Foto: Pixabay
Komunalna milicija je sinoć kontrolisala 47 ugostiteljskih i 10 objekata u kojima se priređuju igre na sreću. Od ukupnog broja kontrolisanih ugostetljskih objekata nakon 20h radilo je svega 10, a u jednom lokalu je zatečen zaposleni bez kovid propusnice i on je propisno kaženjen. Dok u kockranicima i kazinima nije bilo kažnjavanja, kazao je za City Smart radio Dejan Kovačević, kordinator komunalne milicije.

“Sinoć smo kontrolisali 47 ugostetljskih objekata od kojih je posle 20h radilo svega 10. Prilikom kontrole u jedom ugostetljskom objektu smo zatekli zaposlenog koji nije imao kovid prousnicu. Sanitarna inspekcija je napisala kaznu od 300.000 za pravno lice, 50.000 za odgovorno, 30.000 za kovid redara i 5.000 za zposlenog koji nije imao kovid sertifikat”, kaže Kovačević.

Dodaje da u ostalih 9 kontrolisanih objekata nije bilo nepravilnosti i da su i gosti i zaposleni imali kovid sertifikate. Kada je reč o odjektima u kojima se priređuju igre na sreću ispoštovana su sva pravila.

Kovačević kaže da je od uvođenja kovid prousnica u NIšu kontrolisano preko 500 objekata. “Do sada su napisane četiri kazne po 300.000  za pravna lica, jedna kazna za preduzetnika od 150.000 , četiri kazne za odgovorna lica od 50.000, četiri kazne od 30.000 za kovid redare i preko 20 kazni od po 5.000 dinara za lica zatečena bez kovid propusnica”, kaže sagovornik.

Podsetimo  kovid propusnice su u ugostiteljskim objektima obavezne od 25. oktobra, a kažnjavanje je počelo od 27. oktobra. Kovid propusnice su najpre važile od 22h, a Krizni štab je doneo odluku da se vreme trajanja kovid propusnica  produži od 20h.  

Od uvođeja ove mere veliki roj niških ugostetlja odlučio je da skrati radno vreme kako bi izbegli  eventualne nesuglasice sa gostima i inspekcijskim službama pre svega jer kako kažu još uvek postoje  nedoumice oko toga dokle idu ovlašćenja ugostitelja u kontrolisanju kovid propusnica.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Angie Stone
Za 0 minuta

Life Story

Angie Stone
Crazy And the Brains
Za 4 minuta

Punk Rocker

Crazy And the Brains
Alexander Oscar
Za 7 minuta

One More Dance

Alexander Oscar
Rosenfeld
Za 10 minuta

Dangerous Woman

Rosenfeld
Doves
Za 13 minuta

Prisoners

Doves

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend