Zdravlje

Od danas vakcinacija i u Rodi, prvog dana u tržnim centrima vakcinisano 200 građana

U tržnom centru Roda od danas je otvoren treći vakcinalni punkt koji se nalazi na spratu. U prvim satima vakcinisalo je desetoro građana. Vakcinalni punkt je otvoren od 8 do 18h, a građanima su na raspolaganju Sinofarm, Fajzer i AstaZeneka vakcina. Prema rečima Milorada Jerkana, direktora Doma zdravlja, u toku jučerašnjeg dana u tržnim centrima je dato oko 200 doza vakcina.

„U toku jučerašnjeg dana u dva tržna centra vakcinisano je oko 200 građana, što je dobar rezultat. Danas očekujem da to bude možda malo više jer sada imamo tri vakcinalna punkta“, kazao je Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja.

On je naglasio da je do sada prvu dozu vakcine primilo 93.000, a obe doze 73.000 građana. „Naš cilj je u narednih dvadeset dana dođemo do 106.000 što je 50 odsto punoletnog stanovništa Niša. „, kazao je.

Na pitanje novinara  da li bi odziv građana bio veći da su im kao u Beogradu podeljeni vaučeri za kupovinu, Jerkan je kazao: „U biti naših ljudi je da nešto dobiju, ali mi ovde ništa ne delimo. Nudimo im samo vakcine da bi se zaštitili od virusa i bili zdravi.“

Građanin koga smo zatekli kazao nam je da je vakcinacija u tržnom centru pristupačnija jer nema gužve. „Odlučio sam se da primim vakcinu radi sopstvene sigurnosti. Izabrao sam Fajzerovu vakcinu“, kazao je on.

Kada je reč o epidemiološkoj situaciji prof. dr Branislav Tiodorović kaže da je ona dalje nesigurna. “ Moramo biti i dalje na oprezu iako se smanjuje broj prvih pregleda u kovid ambulantama i broj prijema u kovid bolnicama“, kazao je epidemiolog i istakao da još uvek postoji period posle praznika u kome se može javiti povećan broj obolelih.

Pozvao je  građane da se ponašaju odgovorno, nose maske i drže distancu kao da se ništa nije dogodilo, tj. kao da do popuštanja mera nije ni došlo, jer sve dok virus postoji niko nije siguran.  Tiodorović je kazao da će naredne nedelje Krizni štab najverovatnije razgovarati o tome da se vakcinisam građanima ili onima koji prilože negativan PCR test dopusti da prisustvuju kulturnim i sportskim događajima.

Podsetimo juče su otvorena dva vakcinalna punkta u Delta Planet-u i u Forumu.

 

Jelena Jocić

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

  • Dobro je sto se u trznim centrima prima vakcina da bi se izbegla veca guzva, jer gradjani treba da se ponasaju odgovorno, nose maske i drze distancu za popustanje mera je jos rano. Moramo da cuvamo sebe i druge od zarazea to mozemo postici jacanjem kolektivnog imuniteta. Sigurnije bi bilo u trznim centrima kada bi koristili ruski preciscivac vazduha, koji cisti i dezinfikuje vazduh u zatvorenom prostoru gde je veca koncetracija ljudi, i veci rizik od infekcije.

Trenutno na radiju

Madame Piano
Za 0 minuta

Da Tebe Nema

Madame Piano
Stereo Banana
Za 5 minuta

Hare Hare

Stereo Banana
Tonino Carotone And Manu Chao
Za 8 minuta

La Trampa

Tonino Carotone And Manu Chao
Big Mountain
Za 11 minut

Baby I Love Your Way

Big Mountain
Anastacia
Za 15 minuta

Best Days

Anastacia

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend