Zdravlje

Od kovida u UKC Niš preminule 4 osobe

Foto: Pixabay
U Srbiji je prema poslednjem preseku iz Ministarstva zdravlja preminulo još 16 pacijenata. U Univerzitetskom kliničkom centru Niš četvoro ljudi je izgubilo životnu bitku usled posledica izazvanih virusom korona.

Broj novozaraženih u Srbiji, u ovom trenutku, prema najnovijim podacima je 1. 810, a testirana je 8.491 osoba.

U bolnicama u Srbiji se od kovida leče 3.403 pacijenta, a 139 je na respiratorima.

Prema poslednjim podacima UKC Niš, u kovid objektima ove zdravstvene ustanove hospitalizovana su ukupno 132 pacijenta, od čega je kod njih 98 potvrđeno prisustvo virusa korona.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, dvoje je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju, navode u UKC Niš.

U izveštaju Univerzitetskog kliničkog centra se navodi da su svi pacijenti pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja, kao i da se njihov klinički status procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

“Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Кliničkog centra, 4 pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo”, saopštavaju u UKC Niš.

U Republici Srbiji je do 15 časova 16. februara 2021. godine registrovano ukupno 424.020 potvrđenih slučajeva COVID 19, a testirano ukupno  2.784.210 osoba.

Prema zvaničnim podacima, ukupan broj preminulih u Srbiji od početka epidemije je 4.261.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali