Zdravlje

Od ponedeljka kovid propusnice važe od 20h za ugostiteljske objekte i kladionice

Foto: Pixabay
Kovid propusnice će od ponedeljka važiti od 20h, a primenjivaće se u ugostiteljskim objektima i kockarnicama, kladionicama i slot-klubovima odlučio je Krizni štab.

Prema rečima ministarke i članice Kriznog štaba, Darije Kisić Tepavčević uvođenje kovid propusnica uslovilo je porast broja vakcinisanih, te je na današnjoj sednici  doneta odluka da se kovid propusnice primenjuju od 20h u ugosteljskim objektima, ali i u kockarnicama, kladionicama i slot-klubovima.

Mera stupa na snagu od ponedeljka 8. novembra, a ukoliko gosti imaju kovid propusnice lokali mogu da rade do 1h iza ponoći.

Kisić Tepavćević  je istakla da je veliki broj inspekcijskih ekipa na terenu i da će moći da kontrolišu sve te objekte. Najavila je i pojačan nadzor u javnom gradskom prevozu.

Ministarka je kazala i da je Krizni štab odlučio da produži jesenji raspust na period od 8. do 12. novembra kako bi  se epidemiološka situcija smirila.

Podsetimo kovid propusnice su uvedene 25., a kažnjavanje je počelo 27. oktobra.

Prema rečima Dejana  Kovačevića, kordinatora komunalne milicije u Nišu je do sada kontrolisano oko 250 ugostiteljskih objekata, od čega je kršenje ove mere zabeleženo samo u jednom objektu, jer je većina skratila radno vreme do 22h.

Komunalna milicija je prilikom kontrole u ojednom obejktu zatekla dva gosta i dva konobara bez kovid prousnica. Gosti i konobari su kažnjenji sa po 5.000 dinara, kovid redar sa 30.000, a vlasnik lokala sa 150.000 jer je lokaln registrovan kao preduzetnička radnja.

Predviđene kazna za pravno lice su 300.000 dinara, za preduzetnike 150.000, za odgovornu osobu u firmi 50.000, za kovid redara 30.000, a za gosta objekta zatečenog bez kovid propusnice 5.000 dinara.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Alexander Oscar
On Air!

One More Dance

Alexander Oscar
Rosenfeld
Za 2 minuta

Dangerous Woman

Rosenfeld
Doves
Za 5 minuta

Prisoners

Doves
Of Monsters And Men
Za 10 minuta

Visitor

Of Monsters And Men
Billie Eilish
Za 13 minuta

Therefore I Am

Billie Eilish

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend