Zdravlje

Od sutra vakcinalni punktovi i u Oficirskom domu

Vakcinacija građana od sutra će biti moguća i u Oficirskom domu na šest do devet punktova. To je za City smart radio potvrdio direktor Univerzitetskog kliničkog centra dr Zoran Perišić.

Kako je Perišić rekao, trenutno se vakcinacija, pored Doma zdravlja, obavlja u niškom Kliničkom centru. Tamo je građanima u ovom trenutku dostupan jedan punkt. Od sutra, građani će se vakcinisati i u Oficirskom domu, i to kineskom vakcinom “Sinofarm”. Perišić je za City smart radio objasnio da će u Oficirskom domu biti od šest do devet punktova.

“Za sada dajemo samo kinesku “Sinofarm” vakcinu. Dajemo samo ono što nam pošalje Ministarstvo i šta nam stigne”, kazao je direktor niškog Kliničkog centra. Prostor u Oficirskom domu je spreman i od sutra će se tamo nalaziti ekipe iz niškog Univerzitetskog kliničkog centra. Za vakcinu se do sada javilo više od 700 ljudi.

Podsetimo, vakcine su u niškom kliničkom Centru dostupne od 12. februara. U prva dva dana vakcinisano je 545 ljudi, od očekivanih 600. Za vikend su se građani vakcinisali na tri punkta u Kliničkom centru vakcinom “Sinofarm”., i to oni koji su se prijavili preko portala eUprava. Imunizacija koja je započela u dva dana tokom vikenda, nastavljena je i na dalje. Ranije je formirano 20 timova, koji će nastaviti da rade na procesu imunizacija građana.

Iz Kliničkog centra rekli su da je sve proteklo u najboljem mogućem redu. Ono što su istakli kao najvažnije činjenicu da nije bio neželjenih reakcija.  Rečeno je da se otvaranjem punktova u toj ustanovi, ali i drugim bolnicama, omogućava da što veći broj građana primi vakcinu. Nadaju se da će velika količina vakcina i dobar odziv građana na vakcinaciju doprineti gašenju epidemije u našoj zemlji.

Oni koji nisu primili vakcinu, a želeli bi da to učine u narednom periodu treba da se prijave. Vakcinacija nije moguća bez prethodne prijave telefonom ili preko portala eUprava. Broj telefona kol centra je 0800/222-334.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali