Zdravlje

Odluka o uvođenju komunalnih redara na Skupšini Grada, koja još nije zakazana

Foto: Pixabay
Na putu uvođenja komunalnih redara koji će kontrolisati takozvane crne tačke u gradu, stoji samo skupštinska odluka, izjavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski. Prema njenim rečima kada se pojača kontrola inspekcijskih službi i budu poštovale mere koje su snazi, pašće i broj zaraženih.

“Trenutna epidemiološka situcija u Nišu nije dobra. Mi smo prošle nedelje bili za korak proglašenja vanredne situcije, a onda smo shvatili da proglašenjem vanredne situcije mnoge prilike u gradu moramo da promenimo. Morali bismo da skratimo radno vreme ugosteljskih objekata, da zabranimo sva masovna okupljanja uključujući i slavlja”, kaže Sotirovski.

Prema njenim rečima bez obzira na to što vanredna situcija nije proglašena u celoj zemlji itekako imaju prava i mogućnost da to urade, ali nisu jer bi se takva odluka negativno odrazila na privredu u gradu.

“Ono što trenutno činimo je da očekujemo Skupštinu na kojoj će jedna od tačaka biti skupštinska odluka za uvođenje komunalnih redara. Kada komunalne redare imamo na ulici i kada pojačamo uopšte funcionisanje Komunalna milicije zajedno sa Komunalnom inspekcijom i drugim republičkim inspekcijskim službama i kada se te mere koje postoje danas u zemlji zaista i bolje poštuju mislim da će biti i manje zaraženih”, kaže Sotirovski.

Podsetimo Sotirovski je pre par nedelja najavila da će korisnici socijalne pomoći biti angažovani kao kovid redari, nakon čega se oglasila NVO “Inicijativa za ekonomska i socijalna prava” i zatražila  da gradonačelnica odustane od te ideje ili da se taj rad plati.

Tri dana kasnije Dušica Davidović, zamenica gradonačelnice resurno zadužena za socijalna pitanja kazala je da će korisnici socijalne pomoći koji će biti angažovani kao komunalni redari dobijati mesečnu nadoknadu za svoj rad. Oni će pored zagarantovanih socijalnih davanja dobijati i 18.500 dinara.

Na sajtu Skupštine Grada nema podataka o datumu održavanja naredne sednice, te ćemo kako se čini sa pojačanim radom inspekcijskih službi morati da sačekamo, ili će se i to baš kao i odluka o uvođenju vanredne situcije naglo promeniti, a sve u skladu sa aktuelnom političkom, umesto epidemiološkom situacijom.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 21 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 17 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 14 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 9 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend