Zdravlje

Otvoren novi bazen u okviru Starog kupatila, nove mogućnosti za razvoj banjskog turizma

Ponuda Instituta za lečenje i rehabilitaciju Niška Banja obogaćena je novim bazenom izgrađenim u okviru zgrade Starog kupatila koji daje mogućnost za razvoj banjskog turizma. Adaptacija objekta je realizovana subvencijama Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, a vrednost radova je oko 22 miliona dinara.

„Adaptacija objekta Staro kupatilo – bazen broj tri daje poseban doprisnos razvoju Niške Banje i Grada Niša. Prepoznavanje značaja razvoja turizma i velika podrška Ministarstva rezultirale su time da se Niška Banja pozicionirala kao veoma važna turistička destinacija“, kazao je Žikica Nestorović državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Marina Deljanin Ilić upravnica Instituta za lečenje i rehabilitaciju Niška Banja ističe da je zgrada Starog kupatila građana u 17. veku, a poslednji put obnovljena davne 1935. godine. Adaptacijom zgrade i uvođenjem novih sadržaja obogaćena je turistička ponuda, ali isto tako sačuvan jedan za istoriju Niške Banje, važan objekat.

„Moderno doba zahteva i nove ponude, te smo samim tim obnovili ovaj objekat tako da pored starog bazena koji dobija potpuno novo ruho imamo i nove sadržaje kao što su sauna, slana soba i prostorije za masašu koje Insitut ranije nije imao kao ni Banja. Na taj način je ponuda obogaćena, a ujedno i sačuvan jedan važan istorijski objekat“, kazala je Deljanin iLić i dodala da će se i na dalje truditi da obogate kako zdravstvenu tako i turističku ponudu Banje.

Adaptacija objekta je realizovana subvencijama Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, od čega je resorno ministarstvo uložilo 13, a Institut 9 miliona dinara.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

James Blunt
Za 1 minut

1973

James Blunt
Jimmy Nail
Za 4 minuta

Ain't No Doubt

Jimmy Nail
Buggles
Za 8 minuta

Elstree

Buggles
Level 42
Za 11 minut

Tracie

Level 42
Warhaus
Za 15 minuta

Loves a Stranger

Warhaus

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend