Zdravlje

Otvorena kovid ambulanta u zdravstvenoj stanici “Branko Bjegović”

foto: Pixabay
Zbog porasta broja pacijenata koji imaju simptome kovid infekcije, zdravstvena stanica "Branko Bjegović" od danas radi kao kovid ambulanta. Radno vreme ambulante je od 07 do 20h.

“Dom zdravlja Niš zbog trenutne epidemiološke situacije i porasta broja pacijenata sa simptomima koji ukazuju na COVID-infekciju, počev od utorka 24.08.2021.godine otvara i drugu Kovid ambulantu”, piše u saopštenju.

Zdravstvena stanica “Branko Bjegović“  u ul. Inžinjera Birviša bb, radiće svakog dana u nedelji od 07:00 do 20:00 časova.

Od danas će se ovde obavljati: klinički pregled lekara opšte medicine, laboratorijske analize, radiološki pregled pluća i testiranje na COVID-19 infekciju po indikacijama (brzi antigenski test i test PCR metodom).

U toku prethodnog dana u Dom zdravlja se javilo 913 pacijenata . Od ukupnog broja pregleda  njih 284 javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok je 629 obavilo kontrolni pregled.

Lekari Službe za radiološku dijagnostiku obavili su 46 radiografija pluća, dok je Služba za laboratorijsku dijagnostiku odradila 388 laboratorijskih analiza. Urađena su 442 testa od čega je 94 bilo pozitivno.

Prema rečima prof. dr Milorada Jerkana direktora Doma zdravlja broj zaraženih raste, a jedini lek je vakcinacija. Vakcinacija se obavlja u centralnom objektu Domu zdravlja, a građanima su dostupne sve vakcine: Sinofarm, Fajzer, Sputnjik V i AstraZeneka.

Podsetimo počela je vakcinacija trećom dozom, a Jerkan ističe da je odziv građana veliki.  Za razliku od prve doze koja se može primiti bez prethodnog zakazivanja, za treću dozu se dolazi u određenom termin, a građani će biti pozivani preko  eUprave.

Zbog porasta broja zaraženih danas zaseda Krizni štab od 16h, a prema ranijim najavama važeće epidemiloške mere  mogle bi biti pooštrene.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Kane Brown
Za 0 minuta

What Ifs

Kane Brown
Joan Osborne
Za 3 minuta

One of Us

Joan Osborne
Wet Wet Wet
Za 8 minuta

Sweet Little Mistery

Wet Wet Wet
Skyliners
Za 12 minuta

Since I Dont Have You

Skyliners
Travis Tritt
Za 14 minuta

Burning Love

Travis Tritt

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend