Zdravlje

Počela izgradnja ambulante u Brzom Brodu, rok za zavšetak radova 90 radnih dana

Foto: Grad Niš
Nakon višegodišnjih najava i apela meštana, niško naselje Brzi Brod dobiće novu ambulantu. Adaptacija zgrade je počela, a pored ambulante u ovom objektu će biti smeštene i pošta i mesna zajednica. Radovi su vredni oko 36 miliona dinara i prema najavama naležnih trebalo bi da budu završeni za 90 radnih dana.

Meštani Brzog Broda na ambulantu čekaju nekoliko godina, a dok su rokovi probijani bili su prinuđeni da se leče u ambulanti smeštenoj u okviru nekadašnje Elektronske industrije ili one u Niškoj Banji.

„Do sada nismo imali laboratoriju, pedijatriju, niti opštu praksu. Stanovnici će ovde moći da se pregledaju, a to će nam olakšati veći broj lekara koji će, nadamo se, raditi ovde. To će biti važno i za stanovnike okolnih naselja, odnosno Broja 6, Suvog Dola i Niške Banje, jer ćemo rasteretiti i njihove ambulante „, priča jedna meštanka.

Nova ambulanta koja će biti smeštena u adapriranoj zgradi mesne kancelarije trebalo bi da bude završena za 90 dana. Objekat površine od oko 460 kvadratnih metara imaće prizemlje i sprat. U prizemlju će biti smeštene ambulanta i pošta, a na spratu će biti prostorija koju će koristiti meštani za okupljanje.

„Rukovodimo se onim što stalno govorimo u karavanu, a to je šta dogovorimo sa građanima to zapravo i radimo“, pohvalila se gradonačelnica Dragana Sotirovski i dodala  da će u te namene iz gradske kase biti izdvojemo oko 36 miliona sa PDV-om.  „Mislim da to nisu velika sredstva za jednu važnu građevinu u jednom od naselja koja se ubrzano šire, odnosno rastu brojčano“.

Podsetimo, stanovnici naselja Brzi Brod tražili su uređenje infrastrukture, bolje uslove za život, pa i novu ambulantu, na protestima pre šest godina. Gradsko veće je još tada usvojilo odluku o izdvajanju 26 miliona dinara u te svrhe, a najpre je trebalo da bude dograđena zgrada stare škole, do kraja 2017. godine, što se nije desilo.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Red Hot Chili Peppers
Pre 21 minut

The Drummer

Red Hot Chili Peppers
Lathums
Pre 18 minuta

Say My Name

Lathums
Kings of Convenience
Pre 14 minuta

Fever

Kings of Convenience
Jamala
Pre 10 minuta

1944

Jamala
Joe Cocker
On Air!

Hard Knocks

Joe Cocker

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend